Bog

Den stumme pige

Af (
2014
)

Anmeldelse

Den stumme pige af Hjort & Rosenfeldt

12 nov.14

Den høje standard holdes på alle parametre i fjerde bind i serien med kriminalpsykolog Sebastian Bergman. Det er svensk krimi, når den er allerbedst.

I Torsby i det nordlige Värmland myrdes hele familien Carlsten (far, mor og deres to små sønner). Familien var tilflyttere og havde som tidligere miljøaktivister skaffet sig en del fjender på egnen, blandt andet jægeren Ceder, så han bliver den naturlige første mistænkte. Beviserne er dog for svage til at få ham fængslet, og Rejseholdet bliver tilkaldt for at overtage efterforskningen. Inden de næsten er kommet i gang med arbejdet, bliver også Ceder skudt, og de har nu endnu mere svært ved at finde frem til motiv og gerningsmand.

Deres undersøgelser af gerningsstedet viser dog, at der har været en femte person til stede i huset, drengenes kusine Nicole. Hun er imidlertid forsvundet ud i skovene, og nu iværksættes en større eftersøgning efter hende. Sebastian finder pigen i live, men hun er så traumatiseret af sine oplevelser, at hun nægter at tale. Men hun tegner frygtindgydende tegninger. Det lykkes Sebastian at vinde pigens fortrolighed, og det er sikkert kun et spørgsmål om tid, før hun vil kunne angive morderen. Men gerningsmanden ved, at hun lever og kan være farlig for ham, så han prøver med alle midler at få ram på pigen.

Forfatterparret har for længst bekræftes deres ry for at levere spændende og særdeles underholdende krimier. Deres plot er altid sindrigt skruet sammen, og bedst som man lige tror, at nu har man løsningen, så drejer de eminent lige handlingen i en helt anden retning. Den nyeste historie lever da også til fulde op til alle forventninger, og dertil kommer, at de fine psykologiske skildringer af især de fem personer i Rejseholdet får tilføjet nye elementer og aspekter.

De fem i Rejseholdet – lederen Torkel, der er håbløst forelsket i Ursula, som egentlig også er en del af teamet - blev skudt i forrige bind og er stadig sygemeldt, Billy, som modstræbende snart skal giftes, Vanja, som netop har fået at vide, at hendes far ikke er hendes rigtige far og endelig naturligvis den arrogante, narcissistiske, sexfikserede, provokerende og egocentrerede psykolog Sebastian Bergman – alle fem har deres problemer og spøgelser at slås med.

Denne skildring af almindeligt politiarbejde og opklaringen af forbrydelser mikset sammen med karakterernes personlige problemer fungerer ualmindeligt godt og løfter den ordinære spændingsbog op til et helt andet niveau. Sebastian Bergman og de fire fra Rejseholdet er personer, som man meget gerne hører mere til.

Bogdetaljer

Forlag
Hr. Ferdinand
Oversætter
Ellen Boen
Faustnummer
51385411
Graphic
Jon Asgeir
ISBN
9788793166141
Antal sider
418

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer