Bog

Den sidste udvej

Af (
2023
)

Anmeldelse

Den sidste udvej

23 okt.23

Andet bind i Gretelise Holms hyggelige og velfortalte serie om livet og døden på Connies krisecafe. 

Vi møder igen Esben Klint, der er psykolog og parterapeut på den frivillige rådgivningstjeneste Connies krisecafe, og en rigtig dameven. Dog er han på det seneste begyndt at have nogle fysiske skavanker, som gør ham temmelig bekymret. Han har et forhold til Nanna Severinsen, der er gift med efterretningschef Thor Severinsen. De findes begge dræbt med et døgns mellemrum, og Esben er et af de sidste mennesker, der har set Nanna i live. 

Esben arbejder sammen med Miriam, der er juridisk praktikant ved politiet. Miriams forældre har tjent mange penge på at sælge slankekost og giver Miriam penge. En ting hendes kæreste Kasper, der arbejder som cykelmekaniker, og som engang har fået en dom for narkobesiddelse, ikke er vildt begejstret for. Men til gengæld er hendes forældre ved at indse, hvor god Kasper er for deres datter. 

Miriam lider af cerebral parese og oplever indimellem nogle muskelspasmer, samtidig med at hun har nedsat førlighed. Blandt andet derfor begynder hun at få nogle alternative og ret dyre behandlinger ved Charlotte i Holistic Health Center, hvor Nanna arbejdede. Miriam får også behandlingerne for at prøve at finde ud af noget om Nanna. Når Miriam er færdig med behandlingerne, er hun smertefri og føler sig let og lykkelig. Dog synes Kasper, at Miriam har små pupiller, når hun kommer ud. Da Charlotte vil have Miriam til at levere nogle pakker for hende, begynder Miriam at blive mistænksom. Hendes gode ven Tobias præsenterer hende ydermere for en verden, hvor spioner ikke er mænd i lange cottoncoats, der gemmer sig i skyggerne, men derimod en flok chips-spisende unge i sneakers, og Miriam begynder at se nogle sammenhænge.

Gretelise Holm har lagt stor vægt på at tegne grundige portrætter af sine karakterer. De forskellige personer udgør et varieret udsnit af typer, som vi møder i dagligdagen. Esbens prostataproblemer og Miriams sygdom er elementer, der er med til at opbygge en særlig vej ind i historien og et nært forhold til dem begge. Bogen behandler flere af livets små og større genvordigheder, og der er adskillige fortællinger i historien, som alle krydser hinanden. Gretelise Holms journalistiske baggrund fornægter sig ikke, intet overlades til tilfældighederne, og som læser kan man se frem til en både velskrevet og herlig fortælling.

Bogdetaljer

Forlag
Alhambra
Faustnummer
136756125
ISBN
9788772167503
Antal sider
364

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer