Bog

Den sidste koncert

Af (
2007
)

Anmeldelse

Den sidste koncert af Nicola Lecca

23 apr.07

Hvordan bliver man nogensinde færdig med den sidste koncert? Denne sidste koncert leder frem til nogle af de små ting, som man sjældent er opmærksom på.

Romanen er skrevet som et teaterstykke. Den er delt op i akter og dele. De forskellige akters titler leder opmærksomheden hen på livets gode og dårlige sider. Delene mere som tiden før og efter koncerten.
.
Dirigenten Alexander Norberg beslutter sig for, at dirigere sin sidste koncert under ret usædvanlige former. Koncerten skal afholdes i Reykjaviks Domkirke, hvor der kun er plads til 56 tilhørere. Disse tilhørere findes i telefonbogen ved lodtrækning, selvom folk fra hele verden drømmer om at være med.

Vi følger fem forskellige mennesker, som har hver deres interesse i koncerten og i at blive en del af den sidste koncert, som skal sætte det endelige punktum for Norbergs karriere:

Rebecca, sopran, ønsker sig at alt skal være perfekt og går aldrig på kompromis. Derfor beslutter hun at slutte karrieren efter koncerten med Norberg. Hun vil ikke vente, til hun ikke længere kan yde sit optimale.

Marcel, tenor, kun 11 år gammel får nogen oplevelser i Reykjavik, som overbeviser ham om, at han vil stoppe sin karriere efter koncerten. Han får for første gang i sit liv lov til at være barn.

Alexander Norberg, mesterdirigenten, sætter alle rammerne for den sidste koncert.

Hákan Petúrsson er en af tilhørerne og berømt i Reykjavik for at gå rundt i bar overkrop hele året med et krystalkors om halsen. Han fungerer som en slags antihelt i romanen, fordi han sælger sin billet til koncerten.

Oscar, en tilrejsende fra London, ønsker at høre Norbergs sidste koncert. Han betaler en dyr pris for billetten, uden nogensinde at komme med til koncerten.

Det er en lettelse for alle, da den sidste koncert er slut. En befrielse for deltagerne, selvom de nu står foran helt nye kapitler i deres respektive liv.

Sprogligt er romanen let tilgængelig og velskrevet på en finurlig måde. Tematisk sætter den spørgsmålstegn ved livet og dets fortrædeligheder. Der er flere ting i romanen som peger hen imod "det sidste" og det at komme videre med sit liv. Hvilket man kan gøre på forskellig vis alt afhængigt af, om man følger sin hjerne eller sit hjerte.

Oversat af Vibeke Munk. Hr. Ferdinand, 2007. 222 sider.

Bogdetaljer

Forlag
Hr. Ferdinand
Oversætter
Vibeke Munk
Faustnummer
26668743
ISBN
9788791746277
Antal sider
222

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer