Bog

Den lille franske bistro

Af (
2018
)

Anmeldelse

Den lille franske bistro

22 okt.18

Skøn roman om et desperat forsøg på at leve livet og ikke kun overleve. Pladderromantik når det er allerbedst.

Bogen har et eksistentielt tema, hvor du som læser konfronteres med de helt store spørgsmål: Hvad er det vigtigste i dit liv? Hvad lever du for? En ret stor mundfuld for en romantisk fortælling. Der skæres også ret kraftigt til i handlingen, men leder du efter en rigtig kvinde-roman med lidt stof til eftertanke, uden det behøver at blive for tungt, så er ’Den lille franske Bistro’ et helt rigtigt valg.

Det er en banal og fornøjelig fortælling om den tyske 60-årige Marianne, der efter at have lagt sit tøj pænt og nydeligt sammen, springer i Seinen for at gøre en ende på sit liv. Det lykkes ikke, for hun bliver redet af nogle hjemløse. Marianne bliver indlagt på hospitalet, ulykkelig og skamfuld. Et besøg fra hendes rædsomme mand gør ikke tingene bedre. Derfor flygter Marianne i desperation. Med lidt hjælp fra skæbnen ender hun den lille havneby Kerdruc i Bretagne. Der vil hun ende sine dage i havet og aldrig vende tilbage. Men selvfølgelig går det hele ikke som planlagt, skæbnen blander sig igen.

Nina George har som forfatter forelsket sig i det franske, en pendant til det er Victoria Hislops bøger om Grækenland som Tråden og Øen. Bøger af Lisa Jewell og Jennifer Colgan er også gode bud på denne genre. Særligt kom jeg til at tænke på Garielle Zevins Historien om A.J. Fikrys liv, der ligeledes handler om forandring og nye begyndelser.

Læs også forfatterens tidligere roman Det litterære apotek, der også er en romantisk lækkerbisken.

Bogdetaljer

Forlag
Zara
Oversætter
Inge Nissen
Faustnummer
54201494
ISBN
9788771163193
Antal sider
328

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer