Bog

Den evige ild

Af (
2017
)

Anmeldelse

Den evige ild af Ken Follett

27 nov.17

Tredje, selvstændige del af Kingsbridge-serien er en farverig og underholdende historisk roman. Ken Follett har endnu en gang leveret varen.

Ken Follett er en af verdens mest læste forfattere. I Danmark er han især kendt for sin ’Century-serie’ om det 20.århundrede og ikke mindst bøgerne ’Jordens søjler’ og ’Uendelige verden’. De to sidstnævnte forgår i den fiktive engelske by Kingsbridge fra 1100-tallet, og nu er historien nået frem til 1500-tallet.

Historiske romaner fra denne periode er ekstremt populære i bogform, men også som film og Tv-serier, tænk bare på forfattere som Phillippa Gregory eller serien om Tudorerne. Som forfatter kan Follett med sine historiske romaner sammenlignes med Rutherfurd. De har det til fælles, at deres historier er enorme i sideantal med et væld af personer og begivenheder.

Historien starter i 1558. Hovedpersonen Ned Willard vender tilbage til sin fødeby efter et år i Frankrig. I Kingsbridge venter hans store kærlighed Margery Fitzgerald, men det viser sig nu, at hendes familie helst ser hende blive gift med en nærboende adelsmand. Margery stritter imod af alle kræfter, men snart bliver de unges kærlighed endnu mere umulig af politiske og religiøse modsætninger.

Den protestantiske Elizabeth bliver dronning af England, og resten af det katolske Europa vender sig mod den nye dronning. I kulissen venter hendes rival, Maria Stuart, og for at imødekomme eventuelle kommende planer om mord og attentater, opretter Elizabeth landets første efterretningstjeneste. Ned bliver en af hendes spioner, og i et minefelt af konspirationer og religionskrig skal han nu forsøge at navigere, samtidig med at han på det personlige plan skal vinde sin Margery tilbage.

Romanen starter med fem siders personoversigt, og så ved man nok, hvad klokken er slået. Folletts lange roman er som altid spækket med et utal af personer, både historiske og fiktive, men endnu en gang lykkes det for forfatteren at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Follett er en mester i at holde styr på alle brikker, og samtidig er den meget omhyggelige og grundige fortælling historisk korrekt ned til mindste detalje. Elizabeths kroning, massakren i Vassy, Bartholomæusnatten, Den Spanske Armada, Maria Stuarts henrettelse, Guy Fawkes’ mislykkede krudtsammensværgelse og meget mere er blot nogle af de historiske begivenheder, der indflettes i handlingen, og som en rød tråd i det hele er der jo kærlighedshistorien som samlende fikspunkt.

Lidt rigelig lang måske, men en særdeles udmærket og velskrevet oplevelse med både kærlighed, ære, forræderi, eventyr og politiske magtkampe fra en særdeles broget tidsperiode.

Bogdetaljer

Forlag
Cicero
Oversætter
Alis Friis Caspersen
Faustnummer
53280714
ISBN
9788763838825
Antal sider
908

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer