Bog

Notre Dame

Af (
2020
)

Anmeldelse

Notre Dame af Ken Follett

23 aug.20
AfPer Eilif Månson
Skribent

Da Notre Dame brændte i 2019 var det et chok for mange, ikke mindst Ken Follett, der straks tog til Paris og senere blev bedt om at skrive denne fine bog om katedralen.

Follett er udover sine spændingsbøger blandt andet kendt for sin middelaldertrilogi 'Jordens søjler', 'Uendelige verden' og 'Den evige ild', hvor bygningen af katedraler spiller en stor rolle. Han har researchet meget grundigt inden arbejdet med trilogien og har blandt andet mange gange været i Notre Dame og kender alle krinkelkrogene.

Det var derfor naturligt for hans franske forlægger at bede ham skrive en bog om Notre Dame, hvor hele overskuddet og alle salærer skulle gå til katedralens genopbygningsfond.

Det er blevet en meget personlig, men alligevel almen, historie om kirkens bygning, dens udvikling og betydning og ikke mindst branden og arbejdet med genopbygningen. Et kapitel er helliget Victor Hugos roman 'Klokkeren fra Notre Dame', der på originalsproget slet og ret hedder 'Notre Dame de Paris'.

Det er en lille hurtigt læst sag med masser af illustrationer. En glimrende indføring inden en Parisertur, men den kan også bare læses for Folletts gode sprog.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Alis Friis Caspersen
Faustnummer
48195962
ISBN
9788702298925
Antal sider
106

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser