Bog

Delikatesse

Af (
2012
)

Anmeldelse

Delikatesse af David Foenkinos

26 feb.13

Lille fortælling om sorg og kærlighed, der også ironiserer over arbejdet i et stort kontormiljø. Trænger man til en feel-good roman, der både underholder og berører, er ’Delikatesse’ et godt bud.

Natalie oplever den største kærlighed midt på gaden totalt uforberedt. Hendes liv udvikler sig i den rigtige retning, og alt tegner perfekt. Så rammer tragedien, og Natalies mand bliver kørt ned og dræbt. Hele Natalies verden ramler sammen, og hvordan skal hun nogensinde kunne genoptage det.

Natalies chef har altid haft en fascination af hende, og da Natalie mister sin mand, øjner han en chance for at rykke tættere på hende. Han er selvsikker og magtfuld, og at være gift ser han ikke som et problem. Natalie afviser ham, og langsomt - ved at begrave sig i arbejde - vender hun tilbage til hverdagen. Hun bliver anerkendt på jobbet og bliver selv chef for en lille gruppe medarbejdere, deriblandt Markus.

Markus er alt, hvad Natalie ikke er, han er klodset, genert og kejtet, men frem for alt er han venlig. De to indleder langsomt og famlende et forhold, men ikke alle er begejstret, og Natalies chef gør alt for at ødelægge dem.

Det er svært at skrive om kærlighed; det bliver ofte plat, klichéfyldt og trivielt. ’Delikatesse’ er ikke sådan en roman. David Foenkinos har her skrevet en kærlighedshistorie, der er fin, enkel og rørende. Selvom historien som sådan ikke bringer noget nyt, er den fortalt på en sjov og anderledes måde. Kapitlerne brydes af små opskrifter, anekdoter over navnet Alice og fakta om fiskeallergi, hvilket er med til at give romanen humor og varme.

Jeg var godt underholdt af denne lille fortælling om sorg og kærlighed, der også ironiserer over at arbejde i et stort kontormiljø. Trænger man til en feel-good roman, der både underholder og berører, vil jeg klart anbefale denne. En skøn fortælling om kærlighed.

Bogdetaljer

Forlag
Hr. Ferdinand
Oversætter
Agnete Stjernfelt
Faustnummer
29541043
Graphic
Jon Asgeir
ISBN
9788792845191
Antal sider
336

Tema

Tema

Fransk litteratur

Ny fransk litteratur byder på et potpourri af globale og intime fiktioner, fragmenter af virkeligheden, samfundskritik og eksperimenterende former.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer