Bog

De renes land : kærlighedshistorier fra verdens farligste stat

Af (
2018
)

Anmeldelse

De renes land af Puk Damsgård

10 jun.19

DR-korrespondentens første bog er en gribende beretning om tre pakistanske kvindeskæbner, der blev mere end blot reportageobjekter for Puk Damsgård.

'De renes land' er en ordret oversættelse af navnet Pakistan, hvor Damsgård var journalist for en række medier i 00-erne. Bag det poetiske navn skjuler sig, at Pakistan i den periode også blev betegnet som verdens farligste land.

Nadia er kristen og lykkeligt gift, da hendes mand bliver dræbt af en selvmordsbomber, mens han arbejder på den danske ambassade i Islamabad. Attentatet var en hævn mod muhammedtegnerne, men kun lokale blev dræbt. Damsgård følger hende lige efter drabet og i længere tid efter.

Aliya er en rebel, der lægger sig ud med familie og store dele af lokalsamfundet, du hun og hendes mand Aslam blandt andet nægter at få børn. Damsgård bliver en del af boheme-vennekredsen omkring det oprørske par.

Den diamentralt modsatte Binte Masood er dybt fundamentalistisk muslim og lærer på en ekstrem koranskole. Også hende får Damsgård en slags venskab med. Hun får lov at besøge skolen ved flere lejligheder og får mange samtaler med Binte og en del andre lærere og elever i den ellers totalt lukkede verden.

Puk Damsgård har både en utrolig flot pen og en sjælden evne til indlevelse med fremmede kulturer, som hun ikke mindst meget gribende og levende kan formidle til os andre hjemmefødninge. En læseoplevelse og øjenåbner!

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
54218346
ISBN
9788740044768
Antal sider
233

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer