Bog

De kosmikomiske historier

Af (
2011
)

Anmeldelse

De kosmikomiske historier af Italo Calvino

14 nov.11

Den indflydelsesrige italienske forfatter Italo Calvino er et herligt og finurligt litterært eksempel på smal litteratur, der samtidig kan læses af primært voksne men også børn.

Calvino’s samling af historier udkom på italiensk i årene 1965-1968, og som titlen antyder leger forfatteren med det amerikanske ord for tegneserie, nemlig comics.  ’De kosmikomiske historier’ er tydeligt præget af Italo Calvinos blik og sans for det skæve og utilpassede i tilværelsen, for de lidt aparte eksistenser og for den fantastiske historie.

I ’De kosmikomiske historier’ præsenterer fortælleren med det underlige navn Qfwfg, læseren for et eventyrligt og besynderligt univers med rødder i blandt andet biologien og astronomien. En slags skabelsesberetning befolket med fantasifulde væsner med ditto navne, med egenskaber og evner som kun findes i drømme og eventyr fortalt kort og morsomt. Så kort kan Calvinos historier beskrives.

Italo Calvinos lette og morsomme blandingsbatteri af science fiction, humanisme og vild fantasi er en udsøgt fornøjelse at læse, ja en nærmest zen-buddhistisk oplevelse. Når det så er sagt, kan heldigvis det meste og væsentligste af Italo Calvinos forfatterskab læses på dansk, blandt andet er hovedværket ’Hvis en vinternat en rejsende’ just blevet genudgivet. Nye læsere af italo Calvino kan med held og fornøjelse starte med nærværende samling historier.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Lene Waage Petersen
Faustnummer
29036721
Graphic
Henriette Mørk / Imperiet
ISBN
9788702097405
Antal sider
407

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer