Bog

Darkest minds - ond vilje

Af (
2018
)

Anmeldelse

Darkest Minds: Ond vilje af Alexandra Bracken

22 jun.18

Første bind i ny dystopisk sci fi trilogi er både interessant, anderledes og nervepirrende spændende. Det lover godt.

Alexandra Bracken er et totalt ubeskrevet blad på dansk, men i det store udland er ’Darkest Minds’ blevet noget af et fænomen. Serien består indtil videre af trilogiens tre hovedbind, men derudover er der udkommet tre såkaldte tilhørende historier, og til efteråret skulle en storfilm være på vej.

Plottet og handlingen er i store træk set før, og man kan i den forbindelse nævne alle de store successer ’Divergent’, ’Maze Runner’, ’Hunger Games’ og ’Legend’, men Bracken har alligevel formået at skabe sit helt eget univers og sine helt egne interessante personer. Især er det ganske smart, at en gammel klassiker som ’Kaninbjerget’ både refereres direkte i teksten, men også spiller en aktiv rolle i handlingen.

En mystisk sygdom dræber stort set alle børn i alderen 8-14 år i USA, og de børn, der overlever, udvikler alle overnaturlige evner, såsom tankekontrol og telekinese. Et samfund i krise vælger at spærre alle disse børn inde i såkaldte opdragelsesinstitutioner. I en af de værste af disse faciliteter møder vi den 16-årige Ruby, der har været placeret her siden sin 10 års fødselsdag. Hun har evner til at kontrollere folks hjerner og faktisk helt slette deres hukommelse, men det er indtil nu lykkedes hende at skjule sine evner.

Med hjælp fra den såkaldte Børnefond, som er en modstandsbevægelse, der bekæmper den totalitære regering, lykkes det Ruby at undslippe. Hun er dog ikke tryg ved denne fond, og det lykkes hende også at stikke af fra dem.Hun møder tre andre unge, der også er på flugt, Liam, Chumbs og Zu, og de fire søger kurs mod et sagnomspundet fristed, hvor alle børn øjensynligt kan leve i fred og frihed. Men vejen dertil bliver lang og besværlig, og både Børnefonden og regeringssoldaterne er konstant i hælene på firkløveret.

Bogen er første bind i en særdeles succesfuld trilogi, der nu også er blevet omskabt til en storfilm. I disse år udkommer der en lind strøm af fantasy og science fiction for Young Adults, men ikke alt er lige vellykket. Denne historie er dog forfriskende anderledes og bæres især oppe af en intenst opbygget spænding og det særdeles komplicerede og interessante persongalleri. Som det er sædvanen med disse trilogier, er intet overhovedet på plads endnu, og man bliver nødt til med stor længsel at vente på resten af serien, hvor andet bind heldigvis skulle komme til efteråret.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Oversætter
Thomas Munkholt
Faustnummer
54205260
ISBN
9788763854900
Antal sider
459

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer