Bog

Dage

Af (
2010
)

Anmeldelse

Dage af Dorthe Nors

25 maj.10

Dejlige Dage! Vidunderligt illustreret lille, men stor bog om et liv på lister.

Dorthe Nors’ ’Dage’, er dage af den slags man ville ønske bare blev ved og ved. På den anden side, så er det nok netop på grund af det sparsomme omfang og den præcise udmåling af ord, at man hopper i med begge ben og gladeligt læser med.

Første gang jeg læste bogen lå min mobiltelefon lige ved siden af. Tændt. Det gør den som regel, for nysgerrig og vigtig er man jo, og tænk hvis de ikke kunne få fat i en. Da jeg var færdig med ’Dage’, opdagede jeg overrasket, at jeg havde fået flere sms’er, men jeg havde simpelthen ikke hørt telefonens klink klang. Jeg havde været et andet sted. Nemlig i Valby og omegn med Dorthe Nors.

Når man bor i Valby, har man elefanterne inde for rækkevidde. Eksotisk ja, men zoo lugter ikke altid optimalt. Inden for rækkevidde har man også de syge hundeejere i Søndermarken, og København lige ved siden af med cafeer, statuer, S-tog og kastellet. Det er alt det, kvinden i bogen bevæger sig rundt i og imellem. Men det er i virkeligheden mere et bagtæppe for alt det, der sker og italesættes (eller skrives) inden i. Hun er ulykkelig. Er vist blevet forladt. Er ked af det, men ifølge eget udsagn ikke god til at være det. Siden bliver hun vred og overvejer det hele, er fuld af længsel og mange tanker.

For en skæv hjerne, med god iagttagelsesevne og sproglig medvind, kan selv en tur på apoteket, på Frilandsmuseet eller det at sidde på en særlig bænk, give forunderlige associationer, der kan skabe litteratur og give sørgmunter og begavet mening for en læser i en helt anden ende af landet.

Udenpå (men kun udenpå) er ’Dage’ en lille bog på 81 sider. Siderne er fyldt med nummererede lister, hvor kvindens tanker og oplevelser opregnes. Det der med nummereringen giver ikke så meget mening, men det forstyrrer på den anden side heller ikke. Måske understreger det bare hvor fin bogen i virkeligheden er, at man hurtigt glemmer alle de tal. Eller måske er det bare mig der ikke er til tal. Bogstaverne er jeg til gengæld helt vild med!

Jeg ønsker jer alle gode Dage.

Bogdetaljer

Forlag
Samleren
Faustnummer
28237618
Graphic
Alette Bertelsen, Imperiet
ISBN
9788763814287
Antal sider
85

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer