Bog

Bolette Hansen

Af (
2019
)

Anmeldelse

Bolette Hansen af Paul Arne Kring

16 mar.20

En grafisk roman om privatdetektiven Bolette Hansen, der i 1920’erne opklarer kriminalmysterier i København.

I forordet skriver forfatter Paul Arne Kring om historien bag sin heltinde og om, hvordan han tænkte hendes navn, hendes bil og hendes lejlighed. Navnet Bolette er efter den danske folkekomedie ’Bolettes brudefærd’, bilen er den nyeste Citroën-model fra 1926, og lejligheden er en spejling af planen over forfatterens egen lejlighed.

Bogen indeholder tre mysterier, hvor den første ’Manden på stranden’ handler om menneskesmugling, den næste ’Søvngængeren’ om hypnose og den sidste ’Mette, Bolette og Løven’ om pygmæer. Man møder også en masse interessante bikarakterer, bl.a. Bolettes bofælle og udtalte kontrast, det bondske makkerpar fra ”Søvngængeren” og mange flere.

Alle tre historier er gode, gedigne krimifortællinger - dog uden de voldsomme spændingselementer, som vi benytter nu, men med sin egen særlige charme og en god portion humor. Stilen er meget ”Hollywood-like”, skarp og lækker, og der er udelukkende benyttet dialog i talebobler. Der er ikke en eneste tekstboks.

Bogen er udarbejdet som en roman fra 1920’erne med en brun, lidt tilrøget forside og sort/hvide illustrationer. Bolettes figur og frisure er inspireret fra 1920’erne, og hun er både sensuel og ultrafeminin. Samtidig er hun agent til fingerspidserne og kan redde sig selv ud af alle situationer.

Historierne i denne samleudgave kunne læses i Ekstra Bladet sidst i 1980’erne. De kan læses som klassiske krimier med en veloplagt heltinde i hovedrollen eller som en historisk rejse gennem et meget charmerende København.

En oplagt gave til den ældre tegneserielæser.

Bogdetaljer

Forlag
Fabel
ISBN
978-87-91419-74-4
Antal sider
150

Læs også

Graphic novels

I dette tema belyser vi mangfoldigheden inde for graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer