Bog

Bob Morane : Djævle-øerne, Terror i tågen, Den gule skygges dukker

Af (
2023
)

Anmeldelse

Bob Morane – Djævle-øerne, Terror i tågen og Den Gule Skygges dukker – Samlebind 4

01 apr.24

Fantastisk eventyrserie med klassiske hårdtslående helte i hovedrollerne, overordentlig smukke kvinder, masser af spænding og elementer af science fiction.

Samlebind 4 indeholder tre uafhængige album af den klassiske fransk-belgiske tegneserie, der oprindelig er skrevet af Henri Vernes.

Seriens hovedpersoner er Bob Morane, en pensioneret helt fra luftvåbnet, der ejer store huse og paladser over hele verden, og hans ven skotten Bill Ballantine. De kæmper sammen mod ondskaben i verden, i rummet og på tværs af tiden.

I den første tegneserie ’Djævle-øerne’ er Bill Ballantine og veninden Sophia Paramount med et fly på vej til Tahiti, som omdirigeres, ramler ind i et stærkt magnetfelt og forsvinder. Regeringen kontakter Bob Morane, og han sendes ud for at lede efter det forsvundne fly og dets passagerer. Da han i sin båd nærmest trækkes på land af ukendte kræfter på en uudforsket ø, møder han både kæmpekrabber, gigantiske græshopper og enorme balloner. Og den meget smukke Ylang-Ylang.

I ’Terror i tågen’ løber Sophia fra en sær kutteklædt mand med øjne, der udsender brændende grønne stråler. Hun tages til fange, og nu skal Bob og Bill forsøge at redde hende. De konfronteres igen med den smukke frøken Ylang-Ylang, som assisteres af de skræmmende sorte mænd med kutter.

I sidste album ’Den Gule Skygges dukker’, er Bob og Bill er i biografen med veninden Nathalie Wong, hvor de bagefter møder en rædselsslagen mand, der fabler løs om ’Dukkerne’. Det viser sig, at der eksisterer flokke af mekaniske dukker, der lokker Bob med til Chinatown, hvor skurken Ming er hersker over et kongerige af dukker, der lystrer hans mindste vink.

Tegneserierne har to gennemgående skurke; Ming kaldet ’Den Gule Skygge’, der kæmper for at opnå magt over hele verden, og ’Madame Ylang Ylang’. Bob og Bills ret ikoniske måde at være helte på samt deres mange vilde eventyr, får mig til at tænke på James Bond, Indiana Jones eller måske Allan Quatermain. Fælles for de mange albums er masser af action, kvinder og typiske redningsaktioner.

Serien har haft skiftende tegnere fra første bind udkom i 1959. Fælles for de mange albums er, at de forskellige tegnere gennem årene har været tro mod karaktererne og stilen og ladet det overordnede helhedsudtryk forblive autentisk mod fortællingen indenfor rammerne.

Henri Vernes brugte inspiration fra sine egne rejser til blandt andet Amazonas, Kina, Vestindien og USA til at skildre heltenes bedrifter. Serien består af over 200 romaner og mere end 80 tegneserier.

Jeg blev simpelthen så glad, da jeg blev bekendt med denne udgivelse, for jeg købte selv ’Den Gule Skygges dukker’ engang i 1980’erne og har læst den så intenst, at forsiden hænger i laser. Tak for gensynet!

Bogdetaljer

Forlag
E-voke
Oversætter
Lea Mejdahl Christiansen
Faustnummer
137743019
ISBN
9788775980369
Antal sider
144

Tema

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer