Bog

Bliv hvor du er

Af (
2005
)

Anmeldelse

Bliv hvor du er af Margaret Mazzantini

21 nov.05

Denne bevægende og smukke historie om stærk kærlighed er skrevet i et sprog så overvældende smukt og præcist, at man lever sig fuldstændigt ind i historien

Bliv hvor du er! beder Timoteo sin datter mere end en gang i denne roman. Bliv hvor du er! Gå ikke bort, forlad mig ikke. Datteren svæver mellem liv og død efter en færdselsulykke, og mens hun ligger på operationsbordet, fortæller Timoteo hende sin historie. Han bekender en dyb hemmelighed, en anger, som han har båret på gennem hele datterens liv.

"Bliv hvor du er" er fortællingen om, hvad der gik forud for datterens fødsel seksten år tidligere. En meget dramatisk fortælling, som på smukkeste vis fortæller historien om, hvordan Timoteo, som er en succesrig kirurg fra det bedste borgerskab, der lever et harmonisk liv med den smukke, elegante og ambitiøse Elsa, som tilsyneladende er alt, hvad en mand kan drømme om, kureres for sit selvhad af en fattig arbejderkvinde. 

Kærlighed er ikke noget, der lader sig forklare, siger Timoteo i sin fortælling. Det er ikke desto mindre det, denne smukke historie gør. Forklarer en stærk kærlighed og forklarer, hvordan man kan komme fra det perfekte overfladeliv ned til det ægte.

Fortællingen hæver sig over det sentimentale, fordi den er skrevet i et fantastisk sprog med et billedsprog, der skaber tydelige scenarier, og med en realisme så flot, at den udover at være meget underholdende også giver fine miljøbeskrivelser og rummer en stor menneskeklogskab. Banalt? Ja, men på en overvældende smuk måde!

Oversat af Jytte Lollesgaard. Samleren, 2005. 301 sider. Kr 299,-

Bogdetaljer

Forlag
Samleren
Oversætter
Jytte Lollesgaard
Faustnummer
25861892
ISBN
9788756817202
Antal sider
301

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer