01 dec.09

Blog

Skyldig

Kommentarer

4 kommentarer
AfMichael Linde Larsen
ons, 02/12/2009 - 10:41

Jeg vil glæde mig til din top 10, Marit over læseværdige krimier - måske jeg kan lære noget, og få nogle gode oplevelser.

Men ellers er jeg da meget enig med dig, Nina i at læsning ikke skal forbindes med skyld. Så min overskift med "Skyldig" skal mere forståes som en leg med krimigenrens udtryk, end et udtryk for min litterære samvittighed.

For en god ordens skyld, skal jeg skrive, at jeg havde en god læseoplevelse for et par år siden med en Sjøwall og Wahløø bog. Men det er jo også et af mesterværkerne inde for genren, og en serie som mange har forsøgt at efterligne.
Hvilket jeg ikke kan sige om en nyere dansk krimi som jeg forsøgte mig med i sidste uge. Skal nok lade være med at nævne navne:-)

AfNina Wegner
tir, 01/12/2009 - 19:00

Jeg indrømmer også blankt at jeg er skyldig (for nu at blive i DIN terminologi) i aldrig at have læst Sara Blædel, Dan Brown, Jane Aamund - men jeg er også skyldig i aldrig at have læst James Joyce, Madame Bovary, Kierkegaard, ... - Hvorfor skal Læsning eller Ikke Læsning nu forbindes med SKYLD! Litteratursiden har en læselov som PÅBYDER LYSTLÆSNING. Derfor føl ingen skyld - læs af hjertens lyst hvad du selv har lyst til, og lad andre hygge sig med lige præcist så mange krimier også de trivielle, som de har LYST til.

http://blog.litteratursiden.dk/2007/07/lselyst.html

AfMarit Haugaard
tir, 01/12/2009 - 16:48

Hej Michael!
Jeg vil kun tilslutte mig din bøn, dvs den del, der handler om metervare-krimier. Sådan har det altid været: en forfatter eller en genre slår an, og så skal alle skrive på den måde i håb om at få del i salget. Og de er jo ikke altid lige så gode som forlægget.
Jeg elsker en GOD krimi, ligesåvel som jeg elsker en GOD roman, en GOD biografi osv
Og mange krimier er gode, endda meget gode. Velskrevne, samfundsmæssigt relevante, gode personskildringer og gode plots. Ved lejlighed vil jeg lave min top 10 over læseværdige krimier.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer