24 okt.10

Blog

Den helt rigtige litteratur - oplevelses værdien bestemmes af læseren.

Kommentarer

6 kommentarer
ons, 27/10/2010 - 15:13

Tak for et velargumenterende godt indlæg af dig Connie. Dine argumenter holder desværre ikke helt, hvis jeg ønsker at analysere lidt.

Det er jo ikke os "kunder" der bestemmer hvad der skal på bibliotekernes hylder heller ikke os der bestemmer hvad det skal udkommes og oversættes. Når jeg går helt ned i detaljen, så er det for at påpege at vi bliver styret i vores kulturvalg. Hvad jeg faktisk godt kan tilslutte mig. Tænk hvis det var flertallet som skulle bestemme hvad der skulle udgives af litteratur. Se bare på de rene kommercielle TV-kanaler, her gives ingen nåde - .

Vi bliver jo også opdraget på en måde hvor mange personer faktisk aldrig læser en bog og hvor mange personer kun læser "dårligt" litteratur. Der for må der efter min mening være en form for kultur/litteratur"vagt", der forsøger at vejlede hen i mod det at skrive vedkommende og god litteratur, samt læser det.

Så ok, det er mig som vælger ud fra det jeg kan vælge og det er mit valg. Bare se til det frie marked på hele bogområdet. Jeg har ikke set mange digtsamlinger i NETTO og den sidste boghandler kan snart lukke og slukke.

Nå undskyld, nu kom jeg vist nok lidt langt omkring. Men det frie valg er ikke bare det frie valg for alle.

AfConnie Mikkelsen
ons, 27/10/2010 - 18:32

Som svar til af Anonym (ikke efterprøvet)

Hej Steen Flemming.

Jeg ser og forstår din pointe, som jeg til fulde kan tilslutte mig. Det her med det kulturelt bestemte, har jeg for ikke så længe siden diskuteret med en akademiker på hjemmesiden " Klassikerdagen" . Det var godt nok klassikerbegrebet vi her fik debatteret, men essensen var den samme som din konklusion , og jeg må sige at jeg bliver klogere på mange finesser indenfor litteratur og viden om kultur ved at få dem vendt med så vidende mennesker som jer. Tak for en berigende korrespondance ;-) .

AfSonya Homann
søn, 24/10/2010 - 19:55

  Kære connie!

Hvor er jeg enig med dig i dine betragtninger om, hvad god litteratur er.

 

Venligst Sonya

AfConnie Mikkelsen
man, 25/10/2010 - 16:30

Som svar til af Sonya

Tak til  Sonya for din tilkendegivelse, og tak til alle jer der gider læse med.

Jeg går  altid med sådan en underlig følelse i maven, når jeg har sendt en blog afsted, og kom faktisk til at smile lidt af min lidt hurtige og ikke så gennemtænkte ordsammenstilling , der gav ordet "smags dommeri"- det er der da vidst egentlig ikke noget der hedder, men pyt- det giver jo mening i sammenhængen ;-)  Retteligt skulle der vel stå

" smagsdommernes tyranni " !

AfTina Karina Mortensen
tir, 26/10/2010 - 10:14

Som svar til af Connie

Kære Connie
Selvfølgelig er det godt at tænke over det man skriver i en blog eller i et læseklub indlæg, men nu er det jo ingen akademisk forening dette her, så skriv lige hvad du vil - tænk måske kommer der ligefrem nye ord ud af det :-).
Enig er jeg også i dine betragtninger om at læse - især når jeg ved, hvor meget og hvor alsidigt, du læser. I gamle dage skulle man undskylde sig, hvis man læste krimier eller kærlighedsromaner, men de tider er heldigvis (næsten) ovre nu.
Når det så er sagt, synes jeg det er synd for de læsere som aldrig vover sig ud over kanten og læser lidt ud over det sædvanlige. At blive presset lidt på sit valg at litteratur, musik, indkøb - ja nærmest alt her i livet giver basis for samtale og udvikling. Nogle gange er det rart at side i slumretæppet og læse, andre gange er det godt at læse gasblå i hovedet af irritation over en helt umulig sætningskonstruktion, som måske tilslut alligevel viser sig at give menig. Hver ting til sin tid og til sit formål.
Hurra for forskelligheden og vores evne til at tale sammen om den.
Hilsen Tina

AfConnie Mikkelsen
tor, 28/10/2010 - 20:49

Som svar til af Tina Karina Mo…

Tak for kommentaren. Ja- det er da godt vi ikke alle har en akademisk baggrund og tilgang til litteraturen ;-) Bøger er for alle der gider at læse, og kommentarer er tilladt alle der gider reflektere og skrive tanker ned.

Hurra for det  ;-) ;-) :-) 

og god litteraturtur til bogmessen i Kbh.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer