12 sep.11

Blog

Genlæs, men bered dig på skuffelser!!

Kommentarer

3 kommentarer
AfRikke Smith
fre, 16/09/2011 - 07:06

Jeg havde samme oplevelse med New york triologien, da jeg genlæste den for et par måneder siden, og jeg burde som du, have bevaret den i hukommelsen. For, nøj hvor blev jeg skuffet, jeg havde slet ikke husket bogen som jeg opfattede den anden gang. For jeg husker at jeg var meget meget begejsret for den første gang jeg læste den. Men slet slet ikke så tung og underlig anden gang.

 

AfNina Wegner
ons, 14/09/2011 - 12:52

Jeg har aldrig i min ungdom været tvunget til at læse Kongens Fald, og prist mig lykkelig for det. Jeg har nemlig hørt lige så mange negative som positive ord omkring "århundredets roman". Så fik jeg endelig fat i "det der med lydbøgerne" - og pludselig kom den åbning der gjorde, at jeg gik i gang. Jeg havde en pragtfuld læse/lytte-oplevelse, og er rigtig glad for at jeg endelig kan "snakke med". Jeg forsøgte selv for et par år siden at genlæse Rifbjergs "Anna (jeg) Anna", som vi læste i forbindelse med uddannelsen i slutningen af 70'erne. Jeg var så vild med den roman, at jeg formidlede den til højre og venstre. Men jeg kunne sørme ikke få hul på den i 2010. Derimod har jeg ligesom du helt tabt mit hjerte til Herman Bang. Jeg har genlæst/lyttet Tine for ganske nyligt, og hvor er det bare GODT!

AfMarit Haugaard
man, 12/09/2011 - 18:46

Ja, det er dejligt med glædelige, litterære gensyn, selv om man løber den risiko, at bogen ikke lever op til forventningerne - man er jo ikke den samme som hende der læste bogen dengang og begejstredes. På samme måde kan man få noget andet ud af en vellykket genlæsning, fordi man har fået mere erfaring med i bagagen.

Jeg har selv genlæst, dvs hørt Stefan Zweigs "Skaknovelle". Den klarede testen!

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer