Bog

Blodets meridian

Af (
2013
)

Anmeldelse

Apokalypse nu: McCarthys skræmmende, men sublime voldsepos

Cormac McCarthys antiwesternepos om skalpejægere i USAs ungdom fra 1985 er nu endeligt udkommet på dansk. Det er blevet til en flot oversættelse, selv om noget at rytmen og magien i McCarthys kraftfulde amerikanske uvægerligt går tabt i fordanskningen. Blodets Meridian må være den grummeste og mest ubehageligt voldelige roman, jeg har læst. Men samtidig er den en dybt fascinerende og en æstetisk smuk oplevelse på grund af McCarthys mesterlige sprogbeherskelse, som rummer både nøgterne beskrivelse af meningsløs vold og stærke, episke naturbeskrivelser. Læs hele anmeldelsen her: http://bognoter.dk/2013/06/29/cormac-mccarthy-blodets-meridian/.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Jan Hansen
Faustnummer
29997810
Graphic
Imperiet
ISBN
9788702081213
Antal sider
414

Brugernes anmeldelser

1 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
AfTorben Slot Dabelsteen
fre, 05/02/2016 - 08:00

Denne bog vil efterlade et uudsletteligt indtryk på dig. Sproget er super tight, uden klicheer og fyldt med absolut originale betragtninger. Det gælder beskrivelser af såvel natur, miljø og mennesker. Der er også one-liners, som jeg er sikker på, går over i litteraturhistorien. 
Det overordnede tema er, hvordan vold avler vold og afstumpethed og spræder sig som ringe i vandet. Det bliver sandsynligvis den barskeste, blodigste og mest dystre historie, du nogensinde vil læse - men også een af de smukkeste og mest tankevækkende. Selv får jeg den simpelthen ikke ud af hovedet
Vh. Torben
http://www.storyhunter.dk/tekstforfatter/