Bog

Evig vinter

Af (
2018
)

Anmeldelse

Evig vinter af Louise Roholte

01 okt.18

Interessant og lavmælt klimafiktion til børn og unge med en let dystopisk stemning om et folks uvisse fremtid.

En begyndende istid dækker landskabet, og manglen på føde tvinger skovfolket til at drage mod varmere egne. Ivalu tilhører Skovfolket, som har levet i samhørighed med skoven og dens dyr i lange tider. Folket har levet i fred og harmoni, men en vedvarende vinter, som ikke giver efter for foråret, truer deres eksistens. Føden er knap, og selv dyrene er flygtet fra kulden. Da folket indser, at de må følge efter dyrene er det næsten for sent. Sne og kulde har forvandlet landskabet og ukendte farer truer det fredelige folk på deres lange vandring.

’Evig vinter’ er første del af serien om ’De fire folk’, en spændende og interessant fortælling om myter og fire folks kamp for overlevelse i en begyndende istid. Louise Roholte er en glimrende forfatter, som skriver bøger for børn og unge. I denne serie tager hun hul på et emne, som det ellers kan være svært at finde bøger om.

Louise Roholte tegner med ’Evig vinter’ en rigtig god start på en serie, som egner sig glimrende til både drenge og piger. Den indeholder spændende nye vinkler på istids-emnet med en lettere dystopisk undertone. Skovfolkets fremtid er truet, og myter og sagn om tre andre og meget forskellige folk – søfolket, bjergfolket og ørkenfolket – får pigen Ivalu til at frygte for, hvad der kommer til at ske, hvis myterne virkelig taler sandt.

Sprogligt og handlingsmæssigt er fortællingen roligt fremadskridende med en tilpas beriget spændingskurve, der holder læseren fanget. Jeg vil anbefale serien til børn og unge, som efterspørger spændende bøger med en overskuelig længde, og som ikke er så vilde med hverken fantasy eller teenagedrama.

Bogdetaljer

Forlag
mellemgaard
Faustnummer
53874673
ISBN
9788771908114
Antal sider
159

Tema

Tema

Klimalitteratur

Hvordan ser vi naturen? Det er det helt afgørende spørgsmål, som klimalitteraturen på forskellig vis kredser om - og dermed er økokritikkens undersøgelse af forholdet mellem litteraturen og det fysiske miljø måske mere højaktuelt end nogensinde. 
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer