Bog

Den her sommer

Af (
2016
)

Anmeldelse

Den her sommer af Mariko Tamaki

07 nov.16

Gribende coming-of-age fortælling som på fineste vis indfanger barndommens særlige sommerstemning, hvor tiden går lynhurtigt og står stille på samme tid.

Siden Rose var lille, har hun tilbragt sommeren sammen med sine forældre ved Awago Beach. Her møder hun hvert år veninden Windy, der er halvandet år yngre, og som også altid holder sommerferie med sin familie her. Sommeren plejer at være fyldt med daseri, hygge, ture til stranden, leg og kedsomhed. Men i år er intet som det plejer. Roses forældre skændes, og samtidig er Rose ved at nå den alder, hvor drenge begynder at blive interessante. Særligt Dunc, som arbejder hos den lokale købmand, fylder pludselig meget mere i Roses verdensbillede. Uden at han dog lægger mærke til hende. Han har sine egne problemer med kæresten Jenny.

Med forældrenes skænderier, Roses spirende forelskelse i Dunc og opdagelsen af de lidt ældre unges fester med alkohol og sex går sommeren for pigerne. En sommer hvor der både sker en masse og samtidig ingenting.

Mariko Tamaki har skrevet historien, som er illustreret af hendes kusine, Jillian Tamaki. Med ’Den her sommer’ er det lykkes kusinerne at fange den helt særlige sommerstemning, som mange af os nok husker fra barndommen, hvor tiden både går lynhurtigt og står helt stille.

Billedsiden er en stor del af historien, og Jillians lette, bløde illustrationer er fulde af fine detaljer. Farvepaletten er holdt i lilla/blålige toner, som normalt virker kold og distanceret, men som i Jillians hånd også udstråler varme. Meget sigende står de enkelte billeder ofte uden tekst, for en stor del af historien er alt det usagte. Det forældrene ikke fortæller Rose; det Rose ikke kan formulere for sig selv omkring Dunc og Jenny, osv. Det er meget fint og elegant lavet.

’Den her sommer’ er en dejlig og gribende coming-of-age fortælling, som både kan læses af unge og voksne. Jeg blev hurtigt fanget ind af fortællingen og de flotte illustrationer, der i den grad fører historien frem. En stor anbefaling herfra – også hvis man normalt ikke læser graphic novels.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Oversætter
Steffen Rayburn-Maarup
Faustnummer
52115965
ISBN
9788763841726
Antal sider
317

Læs også

Graphic novels

I dette tema belyser vi mangfoldigheden inde for graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer