Bog

Var det godt?

Af (
2000
)

Anmeldelse

Var det godt? af Lena Andersson

15 jan.01
Skribent

Bogens handling finder sted i en fiktiv forstad til Stockholm - den svarer temmelig nøjagtig til en ikke-fiktiv forstad til Århus, der hedder Gellerup.

Vi følger en gruppe børn fra 70'ernes begyndelse, til de er omkring 30 år. Det er børn af alle nationaliteter, med alle slags konflikter med hinanden, lærerne og samfundet. Hovedpersonen Lotta Svensson er en rigtig ug-pige, hvis hedeste ønske er at blive filmanmelder. Hendes erhvervsvejleder i skolen mener nu, at det vil tage alt for lang tid at blive det - og hun bliver filmoperatør i stedet - det smager da lidt af fugl.

Det er en trøstesløs bog - men på en sær måde er den også sjov. Der er ikke de store fremtidsudsigter for børnene - den eneste, der slipper fri af miljøet, gør det i kraft af, at forældrene sætter hende i en anden skole. Hun bliver noget stort i tv.

Bogen er specielt tankevækkende i Danmark lige nu, hvor Naser Khader har lanceret det nye begreb: halalhippier. Hvis man ellers accepterer ordet, hvad jeg gør, kan halalhippierne studeres i fuldt flor i denne bog. Bogen kan anbefales på det varmeste, socialrealismen er inde i varmen igen, både i litteraturen og i filmen, men det er en fordel at læse den, når humøret er højt...

Bogdetaljer

Forlag
Fremad
Faustnummer
23090716
ISBN
9788755723054
Antal sider
152

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser