Anmeldelse

Vågeren af Dan Nilsson

03 jan.18

Den svedende, svenske internetdetektiv med tilnavnet Vågeren skuffer som en blød småkage, men der er potentiale i den kiksede antihelt.

Dan Nilssons debuterer som forfatter med denne første del af en serie om internetdetektiven Niklas Lund. Niklas store drøm var at blive politibetjent, men af forskellige årsager gik det ikke, og han opklarer i stedet forbrydelser på nettet som autodidakt detektiv med dæknavnet Vågeren. Han lever en tilbagetrukket tilværelse og vil helst være i sin lille lejlighed, hvor han sidder i mørket og surfer rundt på nettet.

Jonas forsvinder en aften, hvor han som natteravn har vandret rundt i gaderne for at holde øje med byens prostituerede og andre udsatte borgere. Jonas kæreste Katarina indleder sin egen privatefterforskning, da hun er meget utilfreds med politiets indsats, og specielt det langsomme tempo som efterforskninger kører i. Derfor indleder hun et modvilligt samarbejde med Niklas Lund, der synes at vide mere om Jonas, end hun gør.

’Vågeren’ er en debutroman, og det er ikke en super en af slagsen. Jeg tænker, Dan Nilsson skal oppe sig lidt, hvis han vil skrive en længere serie om Niklas Lund. Den har dog sin charme, og der er potentiale i den kiksede lidt skumle antihelt. Læs den for det lette sprog og de korte kapitler og handlingen, der er ok spændende, mens personerne trænger til skarpere profiler. For mig er det vigtigt at lære karaktererne at kende, og det gør jeg ikke helt i ’Vågeren’.

Dan Nilsson har fået inspiration til serien om Niklas Lund, da han for nogle år siden fik en mistanke om, at der foregik prostitution i det område, han dengang boede i. Nilsson er uddannet journalist, og han skriver blandt andet manuskripter til film og TV.

Bogdetaljer

Forlag
Hoi
Oversætter
Martin Johs. Møller
Faustnummer
53426905
ISBN
9788793618077
Antal sider
318

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer