Bog

Uhyrligheden

Af (
2014
)

Anmeldelse

Uhyrligheden af Jonathan Holt

18 sep.14

Den opfindsomme blanding af konspiration og storpolitik med Venedig som kulisse og krigen i Eksjugoslavien som baggrund er enestående og guf for alle spændingslæsere. 1. del af den såkaldte ”Carnivia-trilogi”.

Kaptajn Kat Tapo er den yngste kvindelige officer i det venetianske carabineri-korps, og hun får sin første mordsag, da en kvinde iført katolsk præstedragt findes skudt i vandet. Den katolske kirke tillader ikke kvindelige præster, så i sig selv er dette særdeles mystisk, men mysteriet bliver endnu større, da endnu en kvinde findes skudt. Det viser sig, at de to kvinder boede på samme hotel og var i gang med en undersøgelse af en slags. Den ene havde bedt om aktindsigt i nogle papirer vedrørende krigen i Jugoslavien.

Papirerne skulle angiveligt befinde sig på en nærliggende amerikansk militærbase, og den nyligt ankomne unge officer Holy Boland bliver hendes kontaktperson. Skæbnen knytter de to unge kvinder sammen i deres søgen efter morderne, og da nogle spor peger mod den mystiske webside Carnivia, som er opfundet af geniet Danielle Barbo, slår de tre sig sammen. Men de er oppe imod magtfulde kræfter, som vil gøre alt for at skjule sandheden. Kats efterforskning bliver bremset af myndighederne, og inden Holy kan komme til de omtalte papirer, er de blevet makuleret. Samtidig forsøger nogen at få ram på Danielle både direkte ved at få ham dømt for hackervirksomhed og indirekte ved at ødelægge hans virtuelle webside.

Jonathan Holt debuterer med denne roman, og det tegner til at blive en af de helt store indenfor genren. Hans plot, som faktisk er bygget på virkelige begivenheder, omfatter både det amerikanske militær, den katolske kirke, mafiaen og højtstående italienske embedsmænd, og det er vist ikke set før. Samspillet mellem den traditionelle spændingsromans virkemidler kombineret med det virtuelle Venedig fungerer optimalt og giver romanen sin helt egen drivkraft og fascination.

De tre hovedpersoner, de to handlekraftige kvinder og det dybt traumatiserede computergeni (han blev bortført som barn og fik skåret begge ører og næse af), er både interessante og vedkommende. Når dertil så kommer, at forfatteren fremviser et overbevisende kendskab til Italien og italiensk, så kan man næsten ikke forlange mere. Som nævnt er romanen noget af det bedste af sin art, og heldigvis skulle de næste bind allerede komme på dansk til næste år.

Originally published by Arne Larsen, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
Klim
Oversætter
Steffen Rayburn-Maarup
Faustnummer
51276221
Graphic
Image Source og Mark Swan
ISBN
9788771293180
Antal sider
365

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer