Bog

Bortførelsen

Af (
2016
)

Anmeldelse

Bortførelsen af Jonathan Holt

05 apr.16

I anden del af den såkaldte Carnivia-trilogi fortsætter den opfindsomme blanding af konspirationer og storpolitik med uformindsket styrke. Det er spændingslitteratur på absolut højeste plan.

Utallige spændingsbøger handeler om sammensværgelser omkring storpolitik, CIA, den katolske kirke, hemmelige ordener og magtfulde politikere. Jonathan Holts serie indeholder faktisk alle disse elementer og en hel del mere. Forfatteren formåer på fantastisk at slå dem alle sammen til en hårdtslående cocktail af frydefuld og indsigtsfuld underholdning.

Det amerikanske militær er ved at opføre en ny flyvebase tæt ved Venedig. En gruppe aktivister, Azione Dal Molin, som protesterer mod byggeriet, bryder ind på byggepladsen, og under deres aktion opdages et gammelt skelet. Det italienske politi, Carabinieri under ledelse af oberst Piola, bliver sat på sagen. Samtidig bortføres den sekstenårige Mia, som er datter af en amerikansk major, og bortførerne hævder at tilhøre netop den omtalte aktivistgruppe. Nu begynder forskellige videooptagelser, hvor Mia underkastes forskellige former for tortur, at dukke op på nettet, og Danielle Barbo, grundlæggeren af den virtuelle webside ”Carnivia”, modtager forskellige beskeder fra kidnapperne.

Kidnapperne vil angiveligt have stoppet byggeriet og have alle amerikanske tropper væk fra Italien, men eftersom ingen myndigheder vil give efter for kidnappernes krav, har politiet travlt.

Kat Tapo, som tidligere har haft et forhold til oberst Piola, og Holly Boland fra den amerikanske militærbase bliver nu vigtige brikker i efterforskningen.

Er der overhovedet en sammenhæng mellem de to forbrydelser, og vil Barbo tillade, at politiet leder efter spor på hans website?

Jonathan Holts trilogi er noget af det ypperste inden for genren. Udover den almindelige spænding, og den er der i den grad så rigeligt af, løftes hans historie op i et højere luftlag, fordi hans plot faktisk er bygget på virkelige begivenheder. Denne gang omhandler det bl.a. Amerikas forsøg på at forhindre Italien i at blive kommunistisk lige efter 2. verdenskrig.

Samspillet mellem den traditionelle spændingsromans virkemidler kombineret med det virtuelle Venedig i cyberspace fungerer tillige optimalt og giver romanen sin helt egen drivkraft og fascination. De fire hovedpersoner, de to handlekraftige kvinder, den splittede oberst, som har problemer på hjemmefronten, og det dybt traumatiserede (Han blev bortført som barn og fik skåret begge ører og næse af) computergeni er både interessante og vedkommende.

Når dertil så kommer, at forfatteren fremviser et overbevisende kendskab til Italien og italiensk mad og kultur, så kan man næsten ikke forlange mere.

Det bliver spændende at se, hvad det tredje og afsluttende bind indeholder.

Bogdetaljer

Secondary title
Carnivia, 2. bind
Forlag
Klim
Oversætter
Steffen Rayburn-Maarup
Faustnummer
52197538
ISBN
9788771292640
Antal sider
397

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer