Bog

Udnyttet

Af (
2022
)

Anmeldelse

Udnyttet

01 feb.23

Rå og vigtig krimi sætter fokus på handel med unge kvinder og ikke mindst de mænd, der køber deres kroppe.

'Udnyttet' er skrevet af Simon Häggström, der selv er politibetjent. Han arbejder med menneskehandel og trafficking, og det er tydeligt, at hans mission er, at læseren skal vide, at det foregår - lige nu over alt. Det stærke forord, der gør et dybt indtryk, er skrevet af en kvinde, der tidligere har solgt sin krop. Allerede der er tonen for bogen slået an. Det er  en meget rå krimi, og den limer læseren til stolen, samtidig med at man gisper og bliver dybt rørt over den brutale historie.

Hovedpersonerne i bogen er betjentene Markus Lundström og Natalia Volotkova. De arbejder i menneskehandelsgruppen i Stockholm og møder både bagmænd og sex-kunder. Efter en ung kvindes tragiske selvmord, bliver de opmærksomme på en gruppe mænd, der mødes og sammen groft mishandler og udnytter unge piger seksuelt. Markus og Natalia vil sætte en operation i gang for at stoppe mændene, det betyder, at de må bruge utraditionelle metoder, for at komme ind i mørket. Samtidig følger vi Jennifer og Malvina på et bosted for unge piger. En af de voksne der, bruger sin magt over pigerne til at få sex. Derfor stikker de af til Stockholm uden penge eller planer. De er sultne og trætte, og må gøre desperate ting for at holde sig i live.

Debutanten Simon Haggström har skrevet sig ind i den svenske stærke socialrealistiske krimitradition, som vi kender fra Sjöwall og Wahlöö, Henning Mankell og Lisa Marklund.

Bogdetaljer

Forlag
HarperCollins
Oversætter
Randi Bjerre Høfring
Faustnummer
62968133
ISBN
9788771919509
Antal sider
383

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer