Anmeldelse
Trusler og skæve klodstårne af Helga Berg
- Log ind for at skrive kommentarer
Mord, trusler, terror, pædofili, ildspåsættelse og ulykkelige eksistenser - godt krydret med synske enker, voodoo-udøvende arbejdsløse og en lille smule kærlighed.
Sagsbehandler Gurli Abrahamsen forsvinder efter en løbetur i skoven, kort tid efter findes hun myrdet. Gurli er sagsbehandler i borgercentret i Lundehøj kommune, og det viser sig at hun i perioden op til sin død har modtaget flere trusselsbreve.
Snart viser det sig også at der er op til flere eventuelle mordere, for Gurli Abrahamsen var ikke en vellidt sagsbehandler. Mange af Borgercentrets klienter, ”de skæve eksistenser”, har været utilfredse med hende, og beviserne peger i mange forskellige retninger.
Da det lokale politi går i gang med at opklare drabet, begynder de at få indblik i den verden der udspiller sig omkring et dansk borgercenter, med frustrerede arbejdsløse og kontanthjælpsmodtagere, indvandrere og psykisk syge.
Set i lyset af den kritik, der i dag er af landets kommunale instanser, især af jobcentre og behandlingen af arbejdsløse, er ’Trusler og skæve klodstårne’ en meget aktuel og interessant roman. Selv om handlingen udspiller sig omkring en mordgåde, er det lige så meget et samfundskritisk og debatskabende opråb omkring tilstanden i Danmark i dag.
Helga Berg er bibliotekar og forfatter. Dette er hendes fjerde bog, men hendes første krimi. Det er første del af en planlagt trilogi om det lille fiktive samfund ”Lundehøj”. Et samfund, som på visse planer leder mine tanker hen på den danske tv-serie ”Lærkevej”.
Brugernes anmeldelser