Bog

Tracks

Af (
2015
)

Anmeldelse

Tracks af Robyn Davidson

05 nov.15

I 1977 beslutter en ung kvinde at vandre tværs over det halve Australien kun i selskab med fire kameler og sin trofaste hund. Rå, smuk natur og en kvindes rørende møde med sig selv.

 27-årige Robyn Davidson har taget en vild beslutning: Hun vil vandre de 2000 km fra Alice Springs tværs over den australske ørken til Det indiske Ocean. Hun ankommer til Alice Springs uden en krone på lommen med planen om at fange et par vilde kameler og tæmme dem til rejsen. Problemet er, at hun intet ved om kameler, eller hvordan hun får fat i dem. Uden penge nødsages hun til at indgå et sponsorat med National Geographic Society, som til gengæld kræver rejsen dokumenteret af fotografen Rick Smolan, en mand Robyn Davidson udvikler et had/kærlighedsforhold til. Endelig efter to års prøvelser på forskellige kamelfarme står hun klar til at begive sig ud på sin vandring, lykkeligt uvidende om de barske prøvelser og strabadser forude. En vandring som kommer til at vare ni måneder.

For Robyn Davidson er formålet med rejsen at frigøre sig fra samfundets normer, ikke længere at lade sig diktere eller være den pæne pige. Denne afsocialiseringsproces bliver hendes sværeste del af rejsen og lykkes først, da aborigineren Eddie bliver hendes guide på en særlig vanskelig strækning. Netop disse øjeblikke og glimt, hvor hun finder ind til sit inderste jeg, er der, hvor bogen bliver allermest spændende og vedkommende. Hendes møde med urbefolkningen og Australiens rå, men smukke natur står rørende beskrevet, og man får et godt indblik i de prøvelser urbefolkningen og landskabet har stået igennem siden den massive indvandring af europæerne i 1800-tallet.

Det er nærliggende at sammenligne ’Tracks’ med ’Wild’ af Cheryl Strayed, da begge beskriver en ung kvindes hovedkuldse vandring i noget nær menneskeøde og potentielt farlige områder. Jeg synes dog, at man skal læse bøgerne ud fra hver deres præmisser. Begge er åndeløs og stærk læsning. ’Tracks’ er filmatiseret i 2013 med Mia Wasikowska i hovedrollen som Robyn Davidson.

Bogdetaljer

Secondary title
Rejsebiblioteket
Forlag
C&K
Oversætter
Hanne Tang
Faustnummer
51926617
ISBN
9788792884244
Antal sider
239

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer