Bog

Tanhora

Af (
2018
)

Anmeldelse

Tanhora af Anette Heide

28 jul.19

Ny kvindelig fantasyforfatter debuterer med traditionel fantasy i et middelaldermiljø. Den udmærkede historie er desværre alt for lang og kører i perioder i tomgang.

Anette Heide debuterer med denne roman, og som nævnt er hun sluppet ganske godt fra debuten. Kunstgrebet med at lade nogle børn komme til et fantasirige er set utallige gange før, tænk bare på Astrid Lindgren, Narnia og 'Den uendelige historie'. Selvom Heide ikke når samme niveau, har hun fint styr på den del af historien. Der hvor det går galt er dels, at bogen med fordel kunne være strammet en del op, så de mange gentagelser var blevet undgået, og dels at der bliver brugt for megen tid på at spise (og beskrive, hvad der bliver spist). Begge dele går ud over læsefornøjelsen og bremser den ellers spændende handling.

11-årige Sam er skoletræt og føler, at der mangler spænding i den daglige trummerum. På mystisk vis kommer han i søvne til en helt anden verden, riget Tanhorna og byen Himlborg. Sam bliver hurtigt ven med den jævnaldrende Johan, og gennem ham hører han om den grusomme Zharrin, der har besat hele landet og ved hjælp af sine sorte soldater og de ækle groter (orker) holder befolkningen i et jerngreb.

Sam bliver involveret i en hemmelig modstandsbevægelse, hvor første del af planen går på at få befriet en masse af Himlborgs unge, der under forfærdelige kår tvangsarbejder i Zharrins mine.Sam er dog ikke alene. Han får hjælp af sine to lidt ældre fætre, sin lillebror og sin niece, og i første omgang lykkes det for børnene at få befriet alle fangerne. Næste skridt er et direkte angreb på Zharrins borg.

Historien er ganske let at læse, og målgruppen er formentlig de største børn og unge, men det store sideantal vil formentlig få mange til at hoppe fra. Og det er lidt synd, for ganske langt hen ad vejen er der både spænding, fine beskrivelser af Tanhorna, mærkelige væsner og magi.

Bogens mangler er allerede beskrevet, men alt i alt må jeg konstatere, også selvom det hele ikke altid er lige vellykket, at både plot og handling efterlader et ganske positivt indtryk. Der lægges op til en fortsættelse..

Bogdetaljer

Secondary title
1. del: Hilmborg - byen for længe siden
Forlag
mellemgaard
Faustnummer
46005341
ISBN
9788772180106
Antal sider
640

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer