Bog

Stuepigen

Af (
2022
)

Anmeldelse

Stuepigen

24 nov.22

Sjov og underholdende krimidebut om almindelige mennesker med almindelige liv, der pludselig og uventet tager en drejning.

Molly er stuepige på et fint hotel og ekspert i at gøre sig usynlig. Hun sørger for altid at gå i et med tapetet og efterlader værelserne i perfekt stand. Hun sætter i den grad en ære i at passe sit arbejde ordentligt og i aldrig at genere gæsterne. Hun tilpasser sig gæsternes behov og kommer og går efter deres ønsker. Hun taler ikke med gæsterne og blander sig aldrig i deres liv.

Der er en enkelt undtagelse fra Mollys regel, og det er den unge mrs. Black med fornavnet Giselle, eller som hun også omtales blandt hotellets personale: Den nye mrs Black. Hende får Molly et personligt forhold til og er derfor vidende om ting fra Black parrets privatliv, som stuepiger normalt ikke burde kende til. Derfor ender Molly i begivenhedernes centrum, da hun finder Mr. Black død i sengen på hotellet. På sin egen grundige og samtidig naive måde forsøger Molly at hjælpe med opklaringen. Hun har dog helt faste forudindtagede meninger om alt og alle, så hvor meget hun egentlig gavner efterforskningen, er der delte meninger om.

Med lidt god vilje kan man kalde 'Stuepigen' en hygge-krimi, men mest af alt er det en historie om mennesker og en interessant og velfortalt en af slagsen. Historien er velskrevet med en stor portion underliggende humor og personerne, der er stort set bærer historien, er utrolig realistiske og for de flestes vedkommende meget sympatiske. De er som plukket ud af virkeligheden og de fleste af os kender en eller flere af dem.

Mordgåden og opklaringen er selvfølgelig også en vigtig del af historien, og her spiller Molly og et par af de andre ansatte på hotellet en stor rolle. Det er spændende at følge deres engagement og forskellige forsøg på at hjælpe politiet med at finde frem til, hvad der egentlig skete med Mr. Black.

Sproget er flydende og let læst, så bliver man som jeg fanget af både personer og handling er bogen hurtigt læst. Måske for hurtigt, for 'Stuepigen' er en virkelig god læseoplevelse. 

Bogdetaljer

Forlag
Svane & Bilgrav
Oversætter
Louise H.A. Trankjær
Faustnummer
134798505
ISBN
9788794301022
Antal sider
339

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer