Bog

Star Wars - Rogue One: Ultimativ illustreret guide

Af (
2017
)

Anmeldelse

Star Wars - Rogue One af Pablo Hidalgo

12 jan.17

Den illustrerede guide er en særdeles indbydende og detaljerig bladrebog for alle fans.

Star Wars-sagaen fortsætter. ’Rogue One’ er den første selvstændige film fra universet.

Forlaget har tidligere udgivet en række lignende bøger fra Star Wars-galaksen, og denne nye bog ligner til forveksling alle de tidligere. Konceptet er altså velkendt, men dette fjerner bestemt ikke lysten til at bladre løs og fordybe sig i universet. Bogen er meget indbydende, og selvom det selvfølgelig er en fordel at have set filmen, så kan man ikke undgå at fryde sig over den smukke forside og alle de inspirerende fotos og billeder.

Historien bag ’Rogue One’ foregår angiveligt lige før den allerførste Wars Film fra 1970’erne (i kronologien er det mellem episode 3 og 4). Den onde kejser Palpatine og hans galaktiske imperium har efterhånden vundet kontrol over det meste af galaksen. Kun en lille håndfuld oprørere og tidligere senatorer kæmper en tilsyneladende håbløs kamp mod den knusende overmagt. Rygter om at imperiet er ved at have et ultimativ kampvåben på vej, et våben der kan ødelægge planeter og galakser, får oprørerne til at iværksætte en dristig plan for at få fat i tegningerne til dette våben.

Den unge kriminelle, Jyn Erso, hvis far under tvang har været med til at udvikle den dødbringende trussel, bliver en vigtig brik i denne farlige mission. Opgaven går ud på at stjæle de tophemmelige tegninger over det nye våben. Til at hjælpe sig får hun selskab af en lille håndfuld udstødte rebeller. Den unge kvinde står overfor sit livs største udfordring. 

Denne illustrerede guide til filmen og historien bag vil naturligvis appellere mest til fans af universet. Baggrunde, steder, personer, våben, væsner og meget mere beskrives indgående, så man bliver klogere på både filmen og historien. Bogen er helt klart værd at kaste sig over, og man vil med stor sandsynlighed få et og andet at vide, som man havde undret sig over eller ikke vidste. For de få, som ikke har set filmen, er den lækre og flotte bog i sig selv et herligt bekendtskab. Opfordringen herfra er: Se filmen, læs bogen - og se så filmen en gang til.

Bogdetaljer

Forlag
Alvilda
Oversætter
Brian Iskov
Faustnummer
52836913
ISBN
9788771655988
Antal sider
200

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer