Bog

Sommerblusset

Af (
1999
)

Anmeldelse

Sommerblusset af Knud Erik Pedersen

01 maj.00
Skribent

Romanen er femte del af "Puslinglandet", der udkom i 1977. Knud Erik Pedersen har virkelig tænkt sig godt og grundigt om denne gang. "Puslinglandet" beskrev Esbens barndomsoplevelser under anden verdenskrig på husmandsstedet, hvor også brødrene og faderen - landposten Anders - bor.

Jeg må sige, at jeg meget bedre kunne lide Esben som dreng. Han var en dejlig tænksom knægt, der savnede sin døde mor og funderede over livet - især hans beskrivelse af sin evnesvage bror er rørende og indfølende skrevet.

Nu er Esben så blevet voksen - han har besvangret en kammerat på lærerseminariet, hvor de er studerende, har lettere nødtvungent indgået et giftermål - det var det mindste man kunne gøre i den situation i 50'erne - men han er godt nok et temmelig usympatisk bekendtskab. Dels er han stort set uinteresseret i sin søn, dels behøver han ikke mange lejligheder og undskyldninger for at kaste sig over andre kvinder, når hans søde unge kone ikke er lige i nærheden.

Esbens liv og levned er et stykke danmarkshistorie - foreløbig nået til 50'erne. Serien kan anbefales på det varmeste. Gyldendal, 1999. 202 sider.

BogWeb - 1. maj 2000

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
22645404
ISBN
9788700397187
Antal sider
202

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer