Bog

Slutstenen

Af (
2015
)

Anmeldelse

Slutstenen af A.M. Dean

01 okt.15

Uafhængig fortsættelse af ’Det forsvundne bibliotek’. Gensynet med ægteparret Emily Wess og Michael Torrance byder igen på en velkomponeret og spændende konspirationsthriller.

Historieprofessor Emily Wess bliver vidne til et uforklarligt drab på sin fætter i sit eget hus. De ukendte gerningsmænd var ude efter et gammelt gnostisk manuskript, som Emily netop havde erhvervet for museet, hvor hun arbejder. Det lykkes dog kun for tyvene at få fat i den ene side, Emily havde gemt den anden, og for at forstå baggrunden for det meningsløse mord prøver Emily og hendes mand nu at tyde dokumentet.

Tyvene snakkede nemlig om et kort, og det viser sig nu, at et røntgenbillede netop afslører et underliggende kort. Emily genkender lokaliteten som den egyptiske landsby, Nag Hammadi, hvor man i 1945 fandt det berømte Nag Hammadi kodeks. Emily og Michael tager nu til Egypten for at finde ud af, hvad det er, der er gemt i ørkenen.

Men også andre er på samme spor: En fanatisk sekt som ved, at kortet fører frem til en såkaldt slutsten, som skal bruges i tydningen af et for sekten vigtigt, hemmeligt budskab.

Udover at lede efter denne slutsten har sekten også begyndt de indledende manøvrer til et storstilet terrorangreb i Chicago, hvor sektens skjulte budskab skal åbenbares for hele verden under den traditionsrige 4. juli parade.

Der er her tale om en særdeles kompetent spændingsroman, og selvom den ikke når ”Da Vinci-højder”, bliver man ganske effektivt underholdt, og A.M. Dean formår faktisk at holde læseren på pinebænken lige til slut. Tempoet er hæsblæsende, hvilket understreges af de ultrakorte kapitler og skift mellem personer, lokaliteter og tid. Plottet er måske en smule anstrengt men bæres oppe af historisk viden om gnosticismen og de berømte Nag Hamadi-dokumenter, som bl.a. indeholder det såkaldte Thomas Evangelium.

Forfatternavnet er pseudonym for en af verdens førende autoriteter indenfor gamle kulturer og religion, og det mærkes tydeligt i handlingen. Dybere personbeskrivelser skal man dog lede længe efter. Skurkene er gennemført onde og fanatiske, mens der til gengæld ikke er den ting, de to helte ikke kan klare og slippe godt fra. Ikke desto mindre er bogen som sagt ganske underholdende og appellerer til de mange læsere, der ikke kan få nok af konspirationer, gåder, mystiske sekter og historiske facts.

Bogdetaljer

Forlag
Punktum
Oversætter
Michael Krefeld
Faustnummer
51868900
ISBN
9788793079250
Antal sider
431

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer