Bog

Skæv

Af (
2023
)

Anmeldelse

Skæv

30 maj.23

Fængende ungdomsroman om ensomhed og euforiserende stoffer.

15-årige Mille skal bo hos sin mormor, fordi hendes far, mor og lillebror flytter til Singapore, og Mille vil ikke med. Den første aften i mormorens kolonihavehus, får hun besøg af Frans, som kysser hende og kalder hende Lilly, hvilket Mille synes er virkelig mærkeligt. Da Mille har første skoledag på sin nye skole, møder hun Freja, som straks beslutter at Mille er hendes nye veninde.

Freja ryger, og hun får også Mille til det. Til den første fest Mille er med til, lokker Freja hende også til at prøve ecstasy. Senere ryger de også hash sammen og prøver at tage både LSD og svampe. Mille ved ikke, om hun har lyst, men når Freja siger, hun skal, gør hun det. De er jo hinandens bedste venner, og når Mille er skæv, mærker eller tænker hun ingenting. Hverken ift. morens utroskab, som er en stor familiehemmelighed, eller at hun savner Aksel og sine forældre. Måske kan hun leve sit liv, som hun vil, uden at mormor og Frans behøver at få noget at vide?

Mette Egelund Olsen og Magrethe Schmidt har meget troværdigt beskrevet, hvor svært det kan være at føle sig ensom og have brug for en ven. Milles hemmelige viden om sin mor, kan hun ikke dele med nogen. Og hvis der er noget børn er overfor deres forældre, så er det loyale. Mille har hørt sin far græde om natten, og det gjorde hende dybt ulykkelig. Da hun flytter ind hos sin mormor, føler hun sig sært rodløs, selvom hun har et fast sted at bo. Hverken hendes mormor eller hendes forældre forstår, hvor svært Mille har det.

Bogdetaljer

Forlag
Vild Maskine
Faustnummer
135306371
ISBN
9788772273556
Antal sider
112

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer