Bog

Simos passion

Af (
2007
)

Anmeldelse

Simos passion af Annette Lindegaard

25 jun.07

En fantastisk fortælling, om magt, afhængighed og samhørighed. Der forklarer, hvorfor en smuk yngre kvinde bliver i et forhold, der har udviklet sig til at blive et totalt ydmygende og undertrykkende mareridt.

Hvad er det, der får kvinder til at blive hos voldelige ægtemænd? Denne gåde belyser Annette Lindegaard i sin roman om Simo og om Cecilias passion for ham. Romanen er genialt skrevet, med to historier der flettes sammen, den ene kronologisk, den anden baglæns..

Historien om Simos forvandling fra at være en karismatisk, charmerende kunstner til han er blevet en fordrukken tyran, er fortalt baglæns. Som læser bliver man i første kapitel fuldstændig rædselsslagen over, hvordan Cecilia er havnet i dette sygelige vanvid, og hvorfor hun bliver. Man læser videre i et forsøg på at forstå hvorfor. Forklaringen kommer som en psykologisk vildt spændende afsløring af de 14 års ægteskab, fortalt i glimtvise episoder.

Den modsatte historie fortælles kronologisk og er historien om Cecilias strategisk planlagte flugt fra Simo og hendes gradvise frigørelse. Denne historie er også en kærlighedshistorie og giver også brikker til forståelsen af, hvorfor Cecilia har haft brug for at definere sig gennem mænd. Det er især i denne del, at fantastiske elementer optræder som små glimt, der er med til at øge spændingen og flette historien sammen, så den bliver til en forunderlig fortælling om kærlighed og grusomhed.

En meget vellykket psykologisk spændingsroman, som viser, hvordan offerets rolle som medspiller giver brikker til forklaring af gåden på, hvorfor og hvordan man kan og vil leve i et parforhold, der er aldeles vanvittigt.

Bogdetaljer

Forlag
Rosinante
Faustnummer
26777682
ISBN
9788763805513
Antal sider
285

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer