Bog

Samfundsglæde : sammen kan vi selv

Af (
2019
)

Anmeldelse

Samfundsglæde : sammen kan vi selv af Tor Nørretranders

18 nov.19

Nørretranders spår, at resignationens, ironiens og sarkasmens tid er ved at være forbi, og at vi i stedet – anført af ungdommen – skal elske samfundet.

Bogen indledes med et manifest, der rummer essensen af bogens budskaber. En vigtig pointe er, at vi skal stoppe med at fokusere på alt det, der ikke virker og i stedet glæde os over alt det, der gør. Vi tager alt for meget for givet, og vi skal være meget bedre til at forundres over, at trods korruption og skatteskandaler, fungerer vores hverdag som regel gnidningsløst – netop på grund af det fantastiske samfund, vi sammen har skabt.

Tænk for eksempel på, hvor mangefacetteret og strålende et bliblioteksvæsen, vi sammen har skabt! Og – som Nørretranders påviser – alle, selv de rigeste, er direkte eller indirekte dybt afhængige i velfungerende infrastrukturer, sundhedsvæsen, uddannelsessystem og så videre. Derfor skal vi også motionere samfundet, blandt andet ved ikke at frygte store målsætninger, da store visioner historisk har drevet udviklingen frem på en væsentlig bedre måde end den anden store udviklingsmuskel: krige.

'Samfundsglæde' er en letlæst bog, der i starten måske virker lidt banal, men der er meget at komme efter og tænke på, når man er igennem de omkring 100 sider.

Bogdetaljer

Forlag
People'sPress
Faustnummer
47186781
ISBN
9788770365871
Antal sider
123

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer