Bog

Så blev det vinter

Af (
2020
)

Anmeldelse

Så blev det vinter

20 nov.20

Forandringer er en svær ting, især for en hare, der godt kan lide faste rutiner og at alting er, som det plejer. Flot illustreret billedbog om årstidernes skiften og altings forgængelighed.

Haren går hver dag ud for at passe sine lange lige rækker af gulerødder. Den ene dag ligner til forveksling den anden, men det gør ikke noget, for haren holder meget af genkendelighed og trygge vaner. Det eneste, der kan true den daglige, faste rutine, er den beregnende ræv, der af og til dukker op.

En dag opdager haren til sin store forskrækkelse, at der er kommet nogle hvide hår i pelsen. Han spekulerer på, om det hele nu er slut? Næsten morgen er verden helt hvid, og bjørnen forklarer ham, at alting forandrer sig. Vinteren afløser efteråret, og han må lære at tilpasse sig. Det er haren ikke meget for. Alting skal være, som det plejer, men så opdager han, at forandringer også kan føre gode ting med sig. For det viser sig, at den hvide vinterpels kan kamuflere ham, når ræven er på jagt efter mad. Haren ender faktisk med at blive helt glad for sit nye udseende og endda at være åben over for andre forandringer.

Det er en charmerende, levende og humoristisk fortælling, der tager fat i noget, vi alle kender til - frygten for det nye og ukendte. Harens konkrete frygt for ændringer, for årstidens skiften, bjørnens mørke vinterhi og den hvide vinterpels kan fint bruges som udgangspunkt for samtaler med børn om forandringer og muligheder på et mere generelt plan.

De flotte og detaljerede illustrationer er holdt i rolige jordfarver med den hvide vinterfarve som kontrast, og de er både legesyge og dramatiske. Der er humor gemt i både tekst og billeder, og særligt haren har en herlig udtryksfuld mimik.

'Så blev det vinter' kan læses med børn fra 4-års alderen, og udover det oplagte tema om at turde hilse det ukendte velkommen, så er der også muligheder for at tale om, hvad der sker med naturen og dyrelivet, når årstiderne skifter.

Bogdetaljer

Forlag
Klematis
Oversætter
Mette Jørgensen
ISBN
978-87-7139-423-8
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer