Bog

Romanovprofetien

Af (
2005
)

Anmeldelse

Romanovprofetien af Steve Berry

20 mar.06

Romanovprofetien beskæftiger sig med de mange spørgsmål, som drabene på zar-familien i 1918 medførte, og som stadig kan optage historikere såvel som  ganske almindelige mennesker.

Med stærk støtte fra den russiske mafia og amerikanske rigmænd har de russiske vælgere besluttet at genindføre zardømmet. Den amerikanske advokat Miles Lord og hans chef Hayes befinder sig i Moskva. Hayes forhandler med zar-kommissionen for at sikre, at de amerikanske økonomiske interesser bliver tilgodeset. Lord skal sørge for at tjekke, at den efterkommer, der gør krav på titlen, virkelig kan leve op til de strenge krav, der vil berettige ham til at blive den nye zar.

Han finder tilbage i papirerne, og herfra begynder historien at udvikle sig ganske hæsblæsende. Miles Lord finder ud af ting, som de forkerte ikke er glade for, at han ved.  Sagen bliver livsfarlig for Lord, for han evner hele tiden at være et skridt foran dem, der prøver at modarbejde ham. 

En af de vigtigste faktorer i opklaringen af gåden om Romanov-familiens endeligt - og fremtid - bliver den profeti, som Rasputin efter sigende skulle være kommet med, inden han blev myrdet af Felix Jusupov i 1916. 

Lord bliver en del af denne profeti, sammen med den skønne Akilina, som følger ham til USA, hvor gådens endelige løsning findes. 

I denne roman er der ingen tvivl om, hvem der er de gode, og hvem der er de onde. Forfatteren har ikke meget til overs for Rusland og russerne. Men han forstår at skrue en spændende roman sammen, som nok skal få mange læsere.

Måske har Steve Berry forsøgt en ny "Da Vinci mysteriet" - det er nu ikke lykkedes for ham. Men en ganske underholdende spændingsroman er det sandelig blevet til.

Oversat af Kirsten A. Nielsen. Aschehoug, 2005. 397 sider. Kr 249,-

Bogdetaljer

Forlag
Aschehoug
Oversætter
Kirsten A. Nielsen
Faustnummer
28352417
ISBN
9788711291160
Antal sider
397

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer