Bog

Paladin-profetien 3 - Arven

Af (
2016
)

Anmeldelse

Paladin-profetien 3 - Arven af Mark Frost

01 feb.16

Med sin blanding af fantasy og science fiction er det lykkedes Frost at skabe et unikt univers med en fantastisk fortryllende historie. ’Arven’ er sidste del af en forrygende spændingsserie.

Som i så mange andre bøger af denne type er det overordnede tema i handlingen kampen mellem det gode og det onde og drømmen om absolut verdensherredømme, men når det så er sagt, er historien næppe blevet serveret så udspekuleret og farverigt som i denne serie. Først og fremmest er det knageme god underholdning, men samtidig er handlingen også så kompleks, at serien fungerer bedst ved at blive læst i rækkefølge – og helst hele værket på en gang.

Hovedpersonen Will West er af sin familie hele sit liv blevet bedt om at holde lav profil, men da han ved et uheld kommer til at aflevere en prøve, som afslører ukendte sider af ham, bliver han tilbudt en friplads på en eksklusiv kostskole for særligt begavede børn. På skolen opdager han hurtigt, at intet er, som det ser ud til at være, og snart er han sammen med sine værelseskammerater dybt indviklet i et besynderligt plot om magt og ældgamle profetier. Ondskabsfulde monstre og skabninger fra en anden dimension, landet Aldrig-Var, er på nippet til at oversvømme jorden. De får hjælp af bl.a. Wills bedstefar, og kun Will og hans venner kan stoppe dem. Et indviklet spil kan tage sin begyndelse, men vil Wills voksende evner være tilstrækkeligt til at stoppe de onde planer?

Forfatteren Mark Frost er først og fremmest kendt som en af forfatterne bag kultserien ’Twin Peaks’ og flere filmmanuskripter, men han har også en lang række bestseller bøger bag sig, og denne kombination mærkes tydeligt i bøgerne. Mark Frost har til sin indviklede og ikke helt lettilgængelige handling rask væk brugt elementer fra utallige bøger og film. Først og fremmest ’Harry Potter’, ’Ringenes Herre’ og diverse spændingsbøger med mystiske ordener, gåder og profetier, men også fra film og tegneserier som ’X-men’, ’Stargate’ og meget mere. Alle disse elementer har han fermt flettet ind i sit plot, og det er i den grad lykkedes til fulde. Det er fantastisk læsning med en forunderlig verden som scene og med nogle aldeles interessante personer i hovedrollen. Bogen er velskrevet og virker utroligt gennemarbejdet, og udover de elementære spændingselementer bliver der samtidig også plads til almene skildringer af begreber som venskab, kærlighed, loyalitet og skæbne.

Denne anmelder har fuldstændig overgivet sig. En af de bedste fantasyserier set længe.

Bogdetaljer

Secondary title
Paladin-profetien #3
Forlag
Høst & Søn
Oversætter
Thomas Munkholt
Faustnummer
52136911
ISBN
9788763841313
Antal sider
325

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer