Bog

Over stregen

Af (
2016
)

Anmeldelse

Over stregen af Jennifer Echols

19 apr.16

Anbefalelsesværdig ungdomsbog om kærlighed, venskab og livets besværligheder. For dem der ikke er så vilde med magi og overnaturlige væsner og hellere vil læse om almindelige unge.

Syttenårige Meg går på High School og arbejder i sine forældres restaurant i fritiden. Hun har fået et stipendium til det nærliggende universitet, men en farlige leg på en jernbanebro ændrer hendes tilværelse.

Meg med det blå hår og det udfordrende tøj har kun et ønske – at komme væk fra den lille soveby hun bor i. Hun skal starte på universitetet i Birmingham, og hun glæder sig ubeskriveligt til en ny start. Da hun sammen med tre venner en aften, i beruset og stofpåvirket tilstand, går ud på en jernbanebro, bliver de anholdt af politiet.

Som straf skal de alle fire tilbringe en uge på natholdet i beredskabet. Meg ender med at køre med politibetjent John Efter, den samme som anholdt dem, og bekendtskabet med ham ændrer Megs tilværelse på godt og ondt. Den vilde og uregerlige Meg tvinges til at bruge rigtig mange timer sammen med den stille og eftertænksomme John. Mod alle odds opstår et venskab mellem de to – eller måske endda mere end et venskab.

Over stregen er en rigtig god ungdomsbog. Godt nok foregår historien i USA og har derfor amerikanske moralbegreber, men mange af de emner der tages op, er aktuelle alle steder og kan sagtens overføres til danske forhold. Vigtige emner som sex, alvorlig sygdom, det at miste en nærtstående og alkohol og stoffer flettes på fineste vis ind i den spændende historie om Meg og John og deres ikke altid helt ufarlige oplevelser på nattevagt i en patruljevogn.

Romanen giver stof til eftertanke og er for dem, der ikke er så vilde med magi og overnaturlige væsner og hellere vil læse om almindelige unge. Sproget er levende og ligefremt og layoutet er virkeligt lækkert med en god typografi, som gør bogen let at læse. 

Bogdetaljer

Forlag
Tellerup
Oversætter
Sarah Feddersen Thomsen
Faustnummer
52063329
ISBN
9788758819891
Antal sider
308

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer