Bog

Ønskelisten

Af (
2013
)

Anmeldelse

Ønskelisten af Grégoire Delacourt

22 apr.13

Tænk, hvis du vandt i Lotto! Poetisk og tankevækkende lille fransk roman om drømme, kærlighed og svigt.

Jocelyne er en ganske almindelig kvinde. Hun er lidt for tyk og er relativt lykkeligt gift med Jo, som hun har to børn med, der er flyttet hjemmefra. Hun har en lille sybutik med en tilknyttet blog og har for lang tid siden afskrevet de store drømme, hun havde som ung. En dag køber hun alligevel en lottokupon – og vinder 18 millioner euro!

I stedet for at blive glad, bliver Jocelyne bekymret. Hun fortæller ingen om gevinsten, og da hun kontakter den franske spiltjeneste, bliver hendes bekymring understøttet. En psykolog fortæller, hvordan de mange penge river familier i stykker og kan bringe megen ulykke. Så Jocelyn gemmer checken i en sko i et skab, mens hun overvejer, hvad hun skal gøre. For jo mere hun tænker på sit liv, jo mere tilfreds bliver hun med tingenes tilstand.

Jeg har tit drømt om, hvordan jeg ville bruge en lottogevinst, og jeg regnede egentlig med, at ’Ønskesedlen’ ville være en hyggelig og morsom lille sag, som man kunne klukke lidt over undervejs. I stedet tager romanen nogle langt mere alvorlige emner op, for det viser sig, at de mange penge er ødelæggende for Jocelynes tilværelse.

Grégoire Delacourt har et nærmest poetisk sprog, som samtidig er holdt helt enkelt. Det gør romanen let at læse, selvom den i virkeligheden rummer en stor dybde. Det tog mig lidt tid at fange stemningen, netop fordi jeg troede, at jeg skulle smågrine hele vejen, og det gør man ikke. I stedet får man en tankevækkende lille fortælling om drømme, kærlighed og svigt, der bestemt er værd at læse.

Bogdetaljer

Forlag
Hr. Ferdinand
Oversætter
Agnete Stjernfelt
Faustnummer
29857121
ISBN
9788792845108
Antal sider
206

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer