Bog

Øjenvidnet

Af (
2019
)

Anmeldelse

Øjenvidnet af Anna Bågstam

11 jun.19

Glimrende start på ny svensk krimiserie med en ung kvindelig efterforsker i hovedrollen.

En handicappet kvinde findes mishandlet og myrdet i en lade i Lerviken med øjnene vidt opspærret med sølvfarvet tape. Hendes mand er forsvundet, så mistanken rettes i første omgang mod ham, der flere gange har været anklaget for hustruvold. Men det viser sig, at der er andre mistænkte, og snart går jagten ind på morderen. Sagen bliver hurtigt stor, og selvom efterforskeren Harriet og andre synes, de bør bede om hjælp udefra, er det af yderste vigtighed for chefen Margareta Bladh, at de hurtigst muligt opklarer sagen selv. Hun har tidligere fejlet og har ikke mange chancer tilbage. Harriet frygter, at det kan betyde, at det er vigtigere at få en mistænkt anholdt, end at man fanger den rigtige morder, men der er intet hun kan gøre. Harriet, som stammer fra Lerviken, kender de fleste fra byen og snart bliver sagen endog meget personlig for hende.

Indimellem mistede jeg fokus under læsningen af 'Øjenvidnet', men efterhånden blev jeg grebet af historien. Plottet er både overraskende og gennemtænkt, og selve historien og romankarakterene bliver mere interessante mod bogens slutning. Jeg glæder mig derfor til at lære den unge efterforsker Harriet Vesterborg og hendes kolleger fra Landskrona-politiet bedre at kende. Der er potentiale og udviklingsmuligheder i serien, og jeg ser frem til at møde persongalleriet igen.

'Øjenvidnet' er en velfortalt krimi med et rigtig godt plot, der overrasker mere end én gang. Overordnet mangler persongalleriet dybde, men sådan er det ofte med første del af en serie. Jeg glæder mig til at lære Harriet og Margareta bedre at kende og til at følge udviklingen i deres indbyrdes forhold. Jeg kan forestille mig, at der kommer gnidninger og opgør.

Bogdetaljer

Forlag
People'sPress
Oversætter
Randi Bjerre Høfring
Faustnummer
46578112
ISBN
9788770363549
Antal sider
348

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer