Bog

Og på den 8. dag skabte han en revisor

Af (
2006
)

Anmeldelse

Og på den 8. dag skabte han en revisor af Flemming Jensen

19 jun.06

Vores allesammens Lunte fra Nissebanden har begået en let sommeranretning i form af en føljeton i fire dele om den brave revisor Nielsen, der står af ræset og på livet.

Skuespilleren og forfatteren Flemming Jensen udtaler i et interview, at der generelt er alt for stor respekt omkring dårligt humør. Han mener, det er et tegn på manglende begavelse, hvis man undsiger humor, også i behandlingen af mere alvorlige emner.

Han er ikke selv tilbageholdende med at anvende humor i denne lille bog, som i undertitlen betegnes som "en folkekomedie om actionhelten revisor Nielsens liv på Nørrebro".  Samme Nielsen – der i øvrigt har en umiskendelig lighed med forfatteren - er afbildet på omslaget i den kendte positur fra turistplakaten, hvor han hjælper andefamilien over fodgængerfeltet. Denne plakat er det eneste, han har tog med fra sin arbejdsplads gennem mange år, den dag han pludselig fik nok. Konen gennem 22 år har forladt ham, og ånden i det gamle hæderkronede revisorfirma lever ikke op til Nielsens moral efter at grundlæggerens smartass af en søn har overtaget firmaet.

Som en anden forsvunden fuldmægtig kapper Nielsen alle bånd og flytter ind i et nedlagt bordel i en kælderlejlighed på Nørrebro. Her forsøger han at hjælpe de lokale med sit kendskab til lovens smuthuller – men kun på en måde, som han selv synes er rimelig. Han får både afværget et bankrøveri på ganske ublodig vis og omdannet sin tyrkiske vens "dejligvarebutik" til et aps.

Undervejs møder vi masser af pittoreske typer fra Nørrebro, beskrevet på en måde, der viser stor ømhed for de lidt skæve eksistenser og giver mindelser om Finn Søeborg.
Bogen er sprogligt veloplagt, og hvis man følger forfatterens uhøjtidelige tankegang (han indrømmer, at han bruger mange klicheer, og at han ikke har lavet research) passer den lige til en time eller to i hængekøjen.

Lindhardt og Ringhof, 2006. 92 sider. Kr 49,-

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
26234220
ISBN
9788759526286
Antal sider
92

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer