Bog

Og de onde lo

Af (
2017
)

Anmeldelse

Og de onde lo af Ellen Holmboe

09 mar.18

Pragtværk af en billedbog med 12 smukt illustrerede dyrefabler, hvor de onde ler, og de gode bliver spist. Et forfriskende pust til en ældgammel genre, der vil fryde børn og voksne.

I den kunstneriske billedbog ’Og de onde lo’ vender forfatter Ellen Holmboe og illustrator Kristian Eskild Jensen dyrefablen på hovedet og lader de onde vinde. Bogen indeholder tolv kyniske, grådige og egoistiske fortællinger helt uden morale, og som på ironiske og overraskende måder giver de gamle fabelordsprog helt nye betydninger.

Det vækker fuldfed begejstring at sidde med et så veludført værk i hånden, der perfekt matcher skønvirkestil og fabelgenre. Det er en billedbog i meget høj klasse, for det er tydeligt at se synergien mellem billede og tekst. Samarbejdet mellem illustrator og forfatter udviklede sig på nye måder, hvor tegningerne nogle gange kom før teksten, andre gange omvendt. Kristian Eskild Jensen har udviklet sine tegninger med en detaljerigdom, der overskrider alle forestillingsevner.

Fabler både drager og fascinerer. Der er noget helt specielt over disse moraliserende fortællinger med dyr som hovedpersoner, som udstiller menneskets værste sider og måder at opføre sig på. Når man er færdig med at læse fablen, har man forhåbentlig lært noget godt. Men sådan går det slet ikke i Kristian Eskild Jensens imponerende detaljerige illustrationer og Ellen Holmboes flotte tekster, tværtimod handler de om det amoralske, der vinder over alle de gode intentioner.

’Og de onde lo’ er fornemt nomineret til Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger.

Bogdetaljer

Secondary title
Amoralske fabler
Forlag
Alvilda
Antal sider
29

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer