Bog

Min historie

Af (
2018
)

Anmeldelse

Min historie af Michelle Obama

07 dec.18

Michelle Obama fortæller om sin opvækst i Chicagos South Side, mødet med Barack Obama og livet som præsidentfrue i Det Hvide Hus i en stærk og ærlig selvbiografi.

Det lå bestemt ikke i kortene, at Michelle Obama skulle være præsidentfrue i Det Hvide Hus. Et liv fyldt med politik var ikke det, hun stræbte efter, men når kærligheden slår ned, er der ingen vej tilbage.

I denne bundærlige selvbiografi fortæller USA's tidligere førstedame om en kærlig opvækst i det raceblandede middelklassekvarter på Euclid Avenue, skolegang og uddannelsen til advokat på Princeton University og Harvard Law School, hvor sorte studerende var en minoritet. Og selvfølgelig om mødet med den jurastuderende Barack Obama og den forandring han brændte for skulle ændre samfundet i USA midt i verdens største finanskrise.

Unge Michelle Robinson voksede op til tonerne af grandtante Robbies klaver fra underetagen i det hus, hvor hun boede i en lille lejlighed på første sal sammen med sine forældre og sin ældre bror Craig. Forældrenes ihærdighed for at indgyde selvtillid og mod til at skabe et liv og en lysende fremtid for deres børn står skarpt tegnet på alle sider i bogen og er noget, Michelle Obama igen og igen vender tilbage til. Det står klart, at uden forældrenes ihærdige støtte, var det måske ikke lykkedes Michelle Robinson eller hendes bror at opnå de mål i livet, som de drømte om.

Ærligheden strømmer ud ad bogen med anekdoter og selvransagelse, som bidrager til en levende biografi om en stærk kvinde, et stilikon for kvinders rettigheder, velgørenhed og arbejde med børn og unges velfærd og uddannelsesprojekter. Michelle Obama fortæller desuden om barnløshed og hormonbehandlinger, som lykkeligvis gav dem to døtre og om et hektisk familieliv, presset af politik og bagtaleri i pressen.

Den tidligere førstedame tog sin mands præsidentperiode fra 2009-2017 meget seriøst og indgik i det politiske arbejde på sin egen måde. Man føler nerven og intensiteten i en hektisk valgperiode, som var opslidende for familien, men som samtidig gjorde dem stærkere sammen.

’Min historie’ beretter om et empatisk menneske, der står ved sine rødder i South Side, og som gennem sit liv har formået at gøre en forskel for de mange mennesker, hun har mødt på sin vej.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Anders Juel Michelsen
Faustnummer
54945027
ISBN
9788711693100
Antal sider
459

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer