Bog

Marias mirakel

Af (
1999
)

Anmeldelse

Marias mirakel af Majbritte Ulrikkeholm

01 okt.99
Skribent

"Maria havde aldrig set et bjerg, men hun havde set en hybenbusk blomstre i violet".

Sådan begynder sangeren Majbritte Ulrikkeholms anden roman, og i samme smukke, poetiske sprog fortsætter den. Det er ellers en ret trist historie (der uden tvivl er delvis selvbiografisk) om en piges opvækst hos en psykisk uligevægtig mor, der bruger tiden på skiftevis hospitalsophold, alkohol og kærester. Faste holdepunkter i pigens liv er en religiøs og halvskør morfar og senere, da han forsvinder, en tidligere cirkusartist og en 6 år ældre dværg, som pigen forelsker sig i.

Vi følger pigen fra hun som ca. 10 årig kalder sig Mojo-Maria Cinzare til hun efter et flerårigt ophold i et større cirkus i Italien vender hjem som en voksen og mere moden og afklaret Maria Schickensal.

Forlaget kalder bogen magisk realisme, og magien spiller da også en stor rolle i både Marias og morfaderens kamp for overlevelse. Alligevel vil jeg betegne romanen som mere realistisk end magisk.

En smuk og varm bog om den styrke, der med intelligens og stædighed kan vokse ud af en svær barndom, hvis blot den rummer en eller anden form for kærlighed.
Læs bogen, nyd sproget og bliv en lille smule klogere på livet.

Lindhardt og Ringhof, 1999. 275 sider.

BogWeb - 1. oktober 1999

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
22393480
ISBN
9788759511091
Antal sider
274

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer