Bog

Mand uden ansigt

Af (
2021
)

Anmeldelse

Mand uden ansigt

16 mar.21
AfPer Eilif Månson
Skribent

Teit og Lehmann er et nuanceret og glædeligt bekendtskab i velskrevet og spændende krimi, der tegner et fint billede af den sønderjyske provins. 

En lærer er på fugletur med en elev i Vadehavet, da de bliver overrasket af en tæt tåge og ikke mindst af fundet af et halvt begravet lig. Pludselig bliver læreren slået bevidstløs og drengen forsvinder sporløst.

I den lille sønderjyske flække, de kommer fra, er der nogle år tidligere forsvundet en lille pige, og i den forbindelse har det lokale politi ikke ligefrem glimret. Københavns Politi sender derfor en efterforsker til det sønderjyske, den unge og ambitiøse Lykke Teit. Da det begravede lig er på den dansk-tyske grænse, bliver Flensborg Politi også indblandet og sender den 61-årige dansktalende kommissær Rudi Lehmann til assistance.

Teit og Lehmann får et glimrende samarbejde og supplerer hinanden godt, og det bliver nødvendigt, for forbrydelserne stopper ikke her. Den myrdede mand er en småkriminel københavner, der er flyttet til flækken, hvor han plejer omgang med et par narkomaner, der også bliver myrdet.

Der er naturligvis en sammenhæng, og meget tyder på, at bortføreren af børnene er en copycat, der prøver at efterligne en brutal nordjysk pædofil, der dog er under sikker forvaring.

Dennis Jürgensen, der ellers mest har begået sig i ungdomsbøger og horror, sprang i 2014 ud som krimiforfatter med den første af i alt seks bøger om efterforskningslederen Roland Triel, der også får en lille hilsen her i bogen. I forhold til den serie er dette første bind i den nye mere realistisk, men mindst lige så spændende.

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
38856049
ISBN
9788740065831
Antal sider
327

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser