Bog

Lykkens land

Af (
2000
)

Anmeldelse

Lykkens land af Frank McCourt

08 aug.00

Lykkens land er den direkte fortsættelse af Angelas aske. Frank bryder op fra sin fattige og trøstesløse barndom i Limerick i Irland, og sætter - med kronisk betændte øjne og dårlige tænder - sine fødder på amerikansk jord i 1949.

Lykkens land fortæller om en ung mands jagt på boglig uddannelse og en plads i den langbenede, lyshårede amerikanske middelklasse, hvor alle har skinnende hvide tænder. Det er ikke en fra-avisdreng-til-millionær-historie, men en anekdotefyldt skildring af immigranttilværelsen set fra gulvhøjde.

Allerede på færgen til USA bliver Frank bidt af litteraturen, og et fast tema bogen igennem er dialektikken mellem bøgerne og livet. Frank er sig hele tiden bevidst, at han ikke bare er amerikaner, men irsk-amerikaner. Og selv om det lykkedes for ham at få en uddannelse som lærer, blive gift med en smuk lyshåret amerikansk kvinde - Den amerikanske Drøm - bliver den sociale integration vanskelig både i forhold arbejdsliv og ægteskab.

Jeg kan anbefale bogen på det varmeste, men læs Angelas aske først. Angelas aske udkom i 1996. McCourt udvandrede til USA fra et fattigt Irland som 18-årig, og har i 30 år levet af at undervise. Det er blevet til både Pulitzer- og kritikerpris, verdenssalg, filmatisering og millionindtæg.

Bogdetaljer

Forlag
Rosinante
Faustnummer
22882651
ISBN
9788773579916
Antal sider
410

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer