Bog

Lydia

Af (
2011
)

Anmeldelse

Lydia af Monica Ali

07 nov.11

Tænk hvis prinsesse Diana aldrig var død? Hvis det hele var ét stort forsvindingsnummer? Hvor ville hun mon så være henne i dag?

I den lille, idylliske by Kensington i USA lever kvinden Lydia et stille og tilbagetrukket liv. Hun er midt i fyrrerne og bor alene, men har dog både kæreste og veninder, og hendes hverdag går med at arbejde på det lokale hundepensionat. Lydia er i det hele taget en helt almindelig kvinde, bortset fra den lille tilføjelse at hun også er den afdøde prinsesse Diana! Da presset fra kongehus og medier blev for stort, iscenesatte hun sin egen død som en drukneulykke og flygtede til USA med en ny identitet. Ved hjælp af diverse plasticoperationer, hårfarvning mm. er det nu lykkedes hende at forblive fuldstændig anonym i snart 10 år.

Da paparazzi-fotografen ”Grabber” Grabowski en dag dukker op i byen, begynder Lydias skrøbelige fundament dog at ryste. Grabber genkender Lydia som den ”afdøde” Diana, og ser hermed sit livs scoop for sig. Men Lydia vil med al magt holde sin hemmelighed skjult, og en desperat kvinde vil gå rigtig langt….

I ’Lydia’ leger Monica Ali med tanken om, at prinsesse Dianas død skulle være iscenesat af hende selv med det formål at slippe væk fra det dominerende kongehus og den glubske presse. Omkostningerne ved sådan et forsvindingsnummer ville være mange, men den største pris at betale ville alligevel være at skulle undvære sine børn. Og hvordan påvirker dette enorme offer en kvinde og en mor? Er det prisen værd?

Personligt har jeg aldrig interesseret mig synderligt for prinsesse Diana, men har dog som så mange andre gjort mig tanker om hendes død måske var et ”bestillingsarbejde”? Derfor blev jeg straks fascineret af idéen med denne bog da den netop leger med denne idé. På trods af det spændende plot, synes jeg dog desværre aldrig at bogen bliver rigtig underholdende. Det hele bliver en lille smule for ”pænt” og lidt kedeligt, med lidt for meget te-drikkeri og lidt for lidt Diana.

Monica Ali er engelsk forfatter, men kommer oprindeligt fra Bangladesh. Flere af hendes tidligere bøger har høstet anerkendelse, bl.a. romanen ’Brick Lane’ fra 2004, om kvindefrigørelse i Londons indvandrermiljø.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Vibeke Houstrup
Faustnummer
28997957
Graphic
Imperiet/deborah Feingold Photography
ISBN
9788711403389
Antal sider
289

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer