Bog

Lloret de Mar

Af (
2024
)

Anmeldelse

Lloret de Mar

09 feb.24

Genkendelig novelle om de svære sammenligninger og den overvældende følelse af, at andre har langt mere greb om livet.

Alma og veninden Melissa er på vej på ferie med bus til Lloret de Mar. Melissa har ikke rejst meget og bliver imponeret over ting undervejs, som Alma finder pinlige. Men Melissa bruger ikke tid på at skamme sig over noget. Med i bussen er den kvindelige guide, som Melissa kalder Creppe, og tre ældre fyre, hvor Nicky er den pæneste, Kenneth derimod er lidt for tyk, og Mark har lyst plysset hår og ryger cigaretter. 

Melissa kan noget med at se pænere ud, end hun i virkeligheden er, og Alma ville ønske, at hun kunne gøre det samme, så Nicky også vil se på hende, som han ser på Melissa. Alma tænker, at Mark måske passer bedre til Alma? Men bliver det så ikke synd for Kenneth? Som dagene går, falder selvrespekten i takt med, at alkoholen løsner op for de mange følelser.

'Lloret de Mar' er en fin og relaterbar novelle i serien for unge. De to veninder er på bustur til Spanien og spejler sig ubevidst i hinanden. Alma vil gerne være mere selvsikker, og Melissa ville ønske, at hun var klog som Alma. Samtidig er Alma lidt flov over Melissa, men bliver virkelig usikker, da Melissa alligevel får mere opmærksomhed end hende fra Nicky.

Det klassiske intense og svære venindeforhold i teenageårene beskrives så godt af Eva Aagaard, og jeg er overbevist om, at mange kan nikke genkendende til pigernes forskellige problematikker og måske også skammen over at lade sine personlige grænser overskride.

’Lloret de Mar’ er en af de seks noveller som Gads Forlag har udgivet til unge fra 13 år under overskriften "Årgang 2024 – Forvandling".

Bogdetaljer

Forlag
Gad
Faustnummer
137635763
ISBN
9788762743687
Antal sider
78

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer