Bog

Læseren der forsvandt : bogens betydning i en distraheret tid

Af (
2019
)

Anmeldelse

Læseren der forsvandt : bogens betydning i en distraheret tid af David L. Ulin

12 okt.19

En klumme i Los Angeles Times er blevet udvidet til denne lille bog om, hvordan informationsmængderne i digitaliseringens tidsalder er en trussel mod læsningens fordybelse.

Temaet i bogen er bombardementerne af information i det digitale univers og handler om, hvordan den moderne læser ikke kan opvise den grad af koncentration og fordybelse, det kræver at læse en bog og om, hvordan kommunikationens forureningskilder lægger hindringer i vejen for læsning. Skribenten fortæller desuden om, hvordan han selv oplever at blive distraheret, når han prøver at læse en bog,  og det er trods alt hans job som anmelder. Vi skal hele tiden vide alt - straks!

Bogens betragtninger om nuets betydning er måske lidt svært tilgængelige for den almindelige læser, men lidt koncentration (!) hjælper. Hvor er det dog svært ikke at lade sig distrahere! Forfatteren bruger konkret en snak, han har med sin søn, om læsning af Scott Fitzgeralds Den store Gatsby og om, hvordan drengen mener, at det er slut med litteratur. Der er også betragtninger om den verden af e-bøger, der på udgivelsestidspunktet af denne bog, så ud til at fortrænge den trykte bog. Forfatterens betragtninger om, hvordan det elektroniske alternativ måske kan hjælp vores fordybelse, trøster mig lidt i min pessimistiske tanker om papirbogens fremtid. Jeg har også på det seneste set tal, der fortæller om, at især unge læsere holder fast ved den trykte bog

Det er en skam, den interessante bog først kommer på dansk nu, da det er ni år siden, klummen blev skrevet. Bagerst i bogen er der en fin liste over danske oversættelser af de værker, der er længere citater fra.

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
Oversætter
Lotte Kirkeby Hansen
Faustnummer
47010136
ISBN
9788771515152
Antal sider
192

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer